Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Ublažitev finančnih posledic širjenja virusa SARS-CoV2 v gospodarstvu

    Skupaj z MGRT je SID banka MSP in velikim podjetjem ponudila finančne produkte v skupni višini 800 mio EUR, od tega za 200 mio EUR novih oz. prilagojenih produktov ter 600 mio EUR obstoječih produktov.

    Arhiv: GZS Webinar: Možnosti in priložnosti v okviru protikoronskega zakonodajnega paketa

    Webinar bo v torek, 7. aprila 2020 od 15.00 do 15.45 ure.

    Arhiv: FURS: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa za SAMOZAPOSLENE

    V nadaljevanju predstavljamo ukrepe z davčnega področja, ki so določeni v interventnih zakonih z dne 20.3. in 2.4.2020, in se nanašajo na samozaposlene.

    Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako? (SPREMENJENO)

    FURS je objavil preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov. Z rdečo so označene spremembe.

    Arhiv: MGRT: Pojasnilo glede uvedbe vrednostnih bonov za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih

    V izogib netočnim informacijam, ki napeljujejo na to, da bodo namesto regresa uvedeni vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih, objavljamo pojasnilo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

    Arhiv: MGRT: Dobra praksa pri reševanju problema najemnin poslovnih prostorov

    Ljubljana, 3. april 2020 - Minister Zdravko Počivalšek se je danes sestal z Jožetom Mermalom, predsednikom upravnega odbora družbe BTC in mag. Damjanom Kraljem, glavnim izvršnim direktorjem družbe BTC. Namen srečanja je bil seznanitev s trenutnimi razmerami in težavami z izpadom prihodkov najemnikov prostorov v nakupovalnih središčih in posledično upravljavcev nakupovalnih središč, ki so nastale zaradi izbruha epidemije koronavirusa.

    Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako?-ZASTARELO

    Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) za delodajalce določa tudi ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost. Za izvedbo teh ukrepov pa so predvidene tudi spremembe pri predlaganju REK obrazcev.

    Arhiv: GZS: #PKP1 – rešilni obroč s pomanjkljivostmi

    Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo včerajšnji sprejem prvega paketa interventne zakonodaje, ki je bil težko pričakovan in prinaša nekatere nujne rešitve. To bo v določeni meri olajšalo skoraj nevzdržno situacijo, v kateri se je znašla večina mikro, malih, srednjih in velikih podjetij ter samostojnih podjetnikov. Obžalujemo, da #PKP1 ni bil dopolnjen s predlogi iz gospodarstva, saj bodo nekatere odločitve gospodarstvu po nepotrebnem povzročile nove probleme. Pričakujemo, da bo Vlada RS, kot je potrdil premier na zadnjem srečanju s predstavniki gospodarskih organizacij, te predloge gospodarstva upoštevala v naslednjem koraku v drugem velikem zakonodajnem paketu.

    Arhiv: Zavod za zaposlovanje: Povračilo nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju na delo in zaradi odsotnosti iz razloga višje sile

    Državni zbor je včeraj, v četrtek, 2. aprila, sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.

    Arhivi