Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Ukrepi MDDSZ za ublažitev in zajezitev posledic pandemije

    Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo v okviru širšega Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane in gospodarstvo pripravili številne ukrepe, s katerimi bomo zajezili oziroma omilili posledice pandemije. Zajeti smo poskušali različne skupine prebivalstva, med njimi tudi starejše, velike družine, socialno ogrožene, prav tako tudi zaposlene, samozaposlene in študente. Ukrepi so bili v Državnem zboru RS že sprejeti, vendar še ne veljajo saj še nisi bili objavljeni v Uradnem listu.

    Arhiv: Pomembno obvestilo v zvezi z zahtevki po ZUIPPP

    Na podlagi 108. člena MEGA zakona se zahtevki, vloženi po ZUIPPP, obravnavajo in odobrijo po MEGA corona zakonu.

    Arhiv: STA: Državni zbor potrdil protikoronski zakon

    DZ je sinoči s 53 glasovi podpore brez amandmajev opozicije potrdil interventni zakon, s katerim bo država pomagala prizadetim podjetjem in posameznikom zaradi epidemije COVID-19.

    Arhiv: FURS: Izjava za oprostitev prispevkov in pridobitev temeljnega dohodka

    Izjava za oprostitev plačila prispevkov in pridobitev temeljnega dohodka bo zgolj prek eDavkov na voljo 14. aprila 2020.

    Arhiv: Zveza RFR: Posebna izdaja IKS COVID-19

    Posebna, brezplačna digitalna izdaja IKS COVID-19.

    Arhiv: Avtomatsko podaljšanje veljavnosti certifikata Excellent SME

    Upoštevaje zahtevne gospodarske razmere, v katerih se je znašlo celotno slovensko gospodarstvo, smo se odločili, da vsem imetnikom, ki jim enoletna veljavnost certifikata zapade v prihajajočem obdobju, avtomatsko podaljšamo veljavnost do 30. junija 2020. Iskreno upamo, da se bodo pogoji poslovanja do takrat vsaj delno izboljšali.

    Arhiv: MGRT: Spremembe Odloka o ponujanju in prodaji blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

    Spremembe in dopolnitve Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki med izjeme, za katere prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ne velja, dodaja vrtnarije, drevesnice in cvetličarne ter gradbena dela v oziroma na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

    Arhiv: STA: Interventni ukrepi bodo veljali od 13. marca

    Odbor DZ za finance je sinoči odločil, da bodo tri milijarde evrov vredni ukrepi za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa veljali že od 13. marca, ko je bila epidemija razglašena.

    Arhiv: FURS: Odlog prispevkov samozaposlenim

    Predlog ukrepov "proti korona paketa" je trenutno v parlamentarni proceduri. Že sprejeti ZIUPPP pa samozaposlenim že sedaj omogoča avtomatičen odlog prispevkov, zapadlih od aprila do junija 2020, na 31.3.2022. Pogoj je, da so zapadle obveznosti na dan 28.2. poravnane. Če niso, imate čas do 6.4.

    Arhiv: T. im. #protiKoronapaket na seji Odbora za finance v DZ RS

    Minister za finance mag. Andrej Šircelj je na 36. nujni seji Odbora za finance v Državnem zboru RS predstavil predlog Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

    Arhivi