Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Anketa GZS: Vpliv covid-19 med slovenskimi podjetji (panožna analiza med mikro in majhnimi podjetji)

    Spremenjene okoliščine, nižja naročila, prepoved obratovanja, slabše poslovno zaupanje ter še marsikaj vpliva na to, da po anketi GZS kar 84 % mikro in majhnih podjetij pričakuje več kot 10-odstotni upad prodaje na letni ravni; med njimi kar 42 % več kot 30-odstotni upad.

    Arhiv: #PKP1 in #PKP2: Kaj lahko podjetja pričakujejo

    "GZS je pri pripravi interventne zakonodaje vseskozi tvorno in intenzivno sodelovala, z namenom, da se oblikujejo ukrepi, ki bi jih podjetja čim lažje in bolje izkoristila," pravi predsednik GZS Boštjan Gorjup.

    Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako? (SPREMENJENO) - ZASTARELO

    FURS je objavil preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov. Dodani so novi primeri.

    Arhiv: STA: Vlada z likvidnostno pomočjo podjetjem in garancijsko shemo z obsegom dveh milijard (dopolnjeno)

    Vlada je po besedah vodje svetovalne skupine Mateja Lahovnika pripravila dopolnitve prvega protikoronskega paketa in drugi protikoronski paket.

    Arhiv: STA: Manj strogi pogoji za delavce na čakanju in več upravičencev do pomoči

    Vlada je s popravki prvega protikoronskega zakona omilila pogoje, pod katerimi bodo pomoč prejeli delodajalci, ki zaradi epidemije novega koronavirusa napotijo delavce na čakanje.

    Arhiv: FURS: Omogočena oddaja obrazca REK-1

    Od danes 23. aprila 2020 je omogočena oddaja obrazca REK-1 za vrsti dohodka: 1002 Plača za delo v času epidemije in 1004 Nadomestilo plače za čakanje na delo v času epidemije.

    Arhiv: STA: Banka Slovenije z junijem niža nadomestila za osnovni plačilni račun

    Banka Slovenije bo z junijem znižala višino nadomestila za osnovni plačilni račun pri banki. Upravičenci do denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka bodo zanj odšteli največ 1,47 evra mesečno, pri čemer jim banke lahko ta račun ponudijo brezplačno, za ostale potrošnike pa bo lahko ta strošek znašal največ 4,90 evra.

    Arhiv: STA: Vlada potrdila drugi protikoronski zakon in dopolnila prvega

    Vlada je včeraj 21. aprila 2020 potrdila predlog zakona o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije covid-19, ki bo pomagal gospodarstvu z dodatnimi poroštvi države za najem bančnih posojil. Podrobnosti predloga bodo od danes do petka predstavljali pristojni ministri. Hkrati je vlada tudi dopolnila t. i. prvi protikoronski zakon.

    Arhiv: FURS: Obdavčitev storitev osebne asistence z DDV

    Pojasnilo FURS št. 0920-5312/2020 z dne 15. april 2020.

    Arhiv: FURS: Storno že predloženih obračunov DOD-DDPO in DDD-DDD

    Storno obračuna zavezanec lahko vloži le, če je bil obračun vložen za napačnega zavezanca ali za napačno obdobje, v drugih primerih storno ni dovoljen.

    Arhivi