Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: ZZZS bo s pleč delodajalcev začasno prevzel strošek bolniških za prvi mesec odsotnosti (DOPOLNJENO)

    ZZZS bo skladno s protikoronskim zakonom kril nadomestila za bolniško odsotnost od prvega dneva odsotnosti zaradi katerekoli bolezni, ne le covida-19. Prvi mesec bolniške odsotnosti so doslej krili delodajalci. Zavod bo nadomestilo za prvi mesec kril od uveljavitve zakona 11. aprila do 31. maja, predvidena pa je možnost podaljšanja ukrepa.

    Arhiv: FURS: Klicni center za odloge in obročno plačevanje davčnih obveznosti

    FURS je vzpostavil nov klicni center za odloge in obročno plačevanje davčnih obveznosti.

    Arhiv: FURS: Omogočena oddaja obrazcev REK-1 in PNiPD

    Ponovno je omogočena oddaja obrazcev REK-1 in PNipD za vsa izplačila in obdobja, razen za izplačila v skladu z ukrepi iz interventnega zakona.

    Arhiv: FURS: Navodila za uveljavljanje pravice do temeljnega mesečnega dohodka in oprostitve plačila prispevkov

    Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (uradni list RS št. 49/2020; v nadaljnjem besedilu: ZIUZEOP) ureja pravico do izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka in oprostitev plačila prispevkov, do katerih so upravičene samozaposlene osebe, družbeniki, verski uslužbenci in kmetje, ki zaradi epidemije COVID-19 ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu.

    Arhiv: ZRSZ: Od 15. aprila pozivi za dopolnitev vloge za povračilo nadomestila plače iz poslovnih razlogov

    Rok za dopolnitev je 8 dni. Nanaša se na vloge, ki ste jih oddali po Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP) v vmesnem času, pred uveljavitvijo Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP).

    Arhiv: Webinar GZS: #PKP1 – kaj vemo in česa še ne?

    Odgovori Pravne službe GZS na izbrana vprašanja, v sredo, 15. aprila 2020 ob 12.00 do 13.00 ure.

    Arhiv: Zveza RFR: Dopolnjen IKS COVID-19

    Zveza RFR je dopolnila strokovne vsebine, neposredno povezane z epidemijo COVID-19, ki so brezplačno dostopne v posebni izdaji revije IKS.

    Arhiv: ZRSZ: Vloga za povračilo nadomestila plače zaradi začasnega čakanja na delo in višje sile

    ZRSZ obvešča, da lahko od 11. aprila 2020 delodajalci oddajo elektronsko vlogo za povračilo nadomestila plače zaradi začasnega čakanja na delo in višje sile.

    Arhivi