Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Evropska komisija s predlogom o obdavčitvi podjetij

    Bruselj, 18. maja (STA) - Evropska komisija je danes predstavila predlog za obdavčitev podjetij, s čimer želi vzpostaviti učinkovit in pravičen sistem obdavčitve podjetij v EU. V njem je predstavila dolgoročno in kratkoročno vizijo za podporo okrevanju Evrope po pandemiji covida-19 in zagotovitev ustreznih javnih prihodkov v prihodnjih letih.

    Arhiv: ZRSZ: Spletna delavnica za delodajalce

    V torek, 25. maja 2021 bo od 10:00 do 12:30 ure potekala spletna delavnica za podjetja in potencialne podjetnike v organizaciji Slovenske poslovne točke SPOT Svetovanje Koroška, na kateri bodo predavali tudi svetovalci Zavoda RS za zaposlovanje in mreže EURES.

    Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, junij 2021

    Priprave na izpit bodo potekale 4.-13. junija 2021 in izpit "Strokovni vodja računovodskega servisa v ponedeljek, 14. junija 2021.

    Arhiv: GZS: Tabelarna prikaza pogojev glede zbiranja in števila oseb ter možnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev prodajanja blaga potrošnikom s pogojem testa

    Na posebni spletni strani GZS Poslovne informacije v času koronavirusa je objavljen tabelarni prikaz pogojev glede zbiranja in števila oseb. Objavljamo tabelarni prikaz možnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev prodajanja blaga potrošnikom s pogojem testa.

    Arhiv: GZS anketa: Pogled gospodarstva na napovedane davčne spremembe od 2022 naprej

    Vabimo vas, da sodelujete pri anonimni anketi, s katero želimo preveriti odnos gospodarstva do nedavno predlaganih davčnih spremembe, ki so v zakonodajnem postopku in zadevajo spremembe pri obdavčitvi dohodnine, najemnin, DDPO, kapitalskih dobičkov in DDV. Z vašim sodelovanjem bomo pridobili kakovostno informacijo o naših aktualnih in bodočih usmeritvah.

    Arhiv: GZS: Nova spletna stran aktualnih razpisov

    Zaživela je spletna podstran GZS, na kateri boste našli vse aktualne javne razpise na nacionalni ravni. Tukaj so zbrani vsi javni razpisi ministrstev in izvajalskih agencij. Ne glede na to, kakšna je vaša dejavnost, smo prepričani, da boste na naši strani našli razpise, ki vas zanimajo.

    Arhiv: SI-CERT opozarja na lažne klice tehnične pomoči

    Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT opozarja na spletno prevaro, s katero želijo goljufi pridobiti dostop do vašega računalnika. Goljufi z različnih telefonskih številk kličejo uporabnike in se predstavljajo za Microsoftovo tehnično pomoč. Pod pretvezo, da je računalnik ogrožen, želijo uporabnike prepričati, da jim omogočijo oddaljen dostop, s čimer dobijo goljufi popoln nadzor nad računalnikom.

    Arhiv: STA: Karanteno ob vstopu v državo z negativnim testom znova možno prekiniti po petih dneh

    Ljubljana, 12. maja (STA) - Vlada je na današnji seji odločila, da lahko tisti, ki so ob vstopu v državo napoteni v karanteno, to znova prekinejo po petih dneh s predložitvijo negativnega izvida testa na novi koronavirus. Odlok začne veljati v soboto. Nekaj sprememb je tudi na seznamu rdečih držav s poslabšano epidemiološko sliko, je sporočila vlada.

    Arhiv: MF: Ministrstvo za finance pripravilo še predloga novel Zakona o finančni upravi in Zakona o davčnem postopku

    Ministrstvo za finance je v luči nadgradnje davčnega sistema pripravilo še dva predloga zakonov: Predlog sprememb in dopolnitev Zakona o finančni upravi in Predlog sprememb in dopolnitev Zakona o davčnem postopku.

    Arhiv: AJPES: Anketa o zadovoljstvu s storitvami AJPES

    AJPES enkrat letno ugotavlja mnenje uporabnikov o svojem delu in zbira predloge za izboljšanje storitev.

    Arhivi