Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za marec

    Od 10. aprila lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za marec.

    Arhiv: NIJZ: Preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu

    NIJZ bo v okviru projekta Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu organiziral spletne dogodke in programe izobraževanj ter usposabljanj, ki bodo brezplačni in dostopni širši javnosti. Prvi spletni dogodek bo 21. aprila 2021 ob 13.uri. Prijava je možna do 19. aprila 2021.

    Arhiv: STA: Po 11-dnevni ustavitvi javnega življenja od ponedeljka protikoronski ukrepi nekoliko manj strogi

    Ljubljana, 11. aprila - Po strožjem zaprtju države zaradi omejevanja epidemije covida-19 bodo prihodnji teden, do 18. aprila, veljali nekoliko manj strogi ukrepi, ki po prenovljenem vladnem semaforju sodijo v rdečo fazo. Razglasitev epidemije so sicer še podaljšali in bo veljala od 17. aprila še 30 dni. STA objavlja pregled ukrepov, ki bodo veljali prihodnji teden.

    Arhiv: STA: Vlada podaljšala subvencioniranje čakanja na delo do konca maja

    Ljubljana, 09. aprila (STA) - Vlada je danes podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo še za mesec maj. Ta ukrep bo namreč tudi v prihodnje zmanjšal tveganje, da bi se podjetja, ki se zaradi krize covida-19 soočajo z majhnim povpraševanjem ali negativnimi šoki v produktivnosti, odločala za odpuščanje delavcev, ocenjuje vlada.

    Arhiv: FURS: Če ste letni davčni obračun oddali po 31. 3. 2021, se vam prestavi rok za plačilo akontacij

    poteče rok za plačilo marčevske akontacije dne 10. 5. 2021

    Arhiv: SPS razpisuje neposredne kredite v višini do 100.000 EUR/podjetje za blažitev posledic COVID-19

    Namen brezobrestnega kredita je zagotoviti hitro in ugodno financiranje za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 na gospodarstvo ter poplačilo terjatev potrošnikov iz naslova plačil za pogodbe o paketnem potovanju iz 5. odstavka 101.a člena ZIUZEOP[1] s strani potovalnih agencij, organizatorjev potovanj in drugimi, s potovanji povezanimi dejavnostmi.

    Arhiv: AJPES: Letno poročilo oddajte do 30. 4. 2021

    Kljub začetku zbiranja podpisov v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o noveli ZIPRS2122-A, lahko podjetniki in podjetja letna poročila in davčne obračuna za leto 2020 oddajo do 30. 4. 2021, saj se vsebina referenduma ne nanaša na oddajo letnih poročil in davčnih obračunov.

    Arhiv: Javni sklad RS: Napovedujemo nov razpis ASI - Na voljo bodo sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

    Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije napoveduje nov razpis ASI - Na voljo bodo sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih.

    Arhiv: PTZ: 8. E-konferenca MSP - Kako po korona krizi?

    Podjetniško-trgovska zbornica vabi na 8. digitalno konferenco za mikro, mala in srednja podjetja, z naslovom KAKO PO KORONA KRIZI? Glavne teme konference bodo razdeljene v tri ključne panele; - Predlog ukrepov za okrevanje malega gospodarstva, - Pravni, psihološki in sociološki vidik dela od doma, - Ohranjanje vitalnosti družinskih podjetij v trenutnih razmerah.

    Arhiv: MGRT: Na voljo 103 milijoni evrov garancij za najemanje bančnih kreditov

    Slovenski podjetniški sklad (SPS) bo tudi letos razpisal garancije za zavarovanje bančnih kreditov, s katerimi si bodo mikro, mala in srednje velika podjetja zagotavljala likvidnost. Skupno razpisani 103 milijoni evrov garancij s subvencijo obrestne mere bodo podprli okoli 650 projektov.

    Arhivi