Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MDDSZ: Odprtje vrtcev in šol ter uveljavljanje odsotnosti z dela zaradi višje sile

    Glede na okoliščino odpiranja vrtcev in šol na ministrstvu pojasnjujemo, da v primerih, ko bo zagotovljeno varstvo vrtčevskih otrok in se šolanje otrok ne bo več izvajalo na daljavo, na splošno ne bodo več podane okoliščine višje sile zaradi varstva. Odsotnost z dela zaradi višje sile zaradi varstva pa bo možno uveljavljati npr. v regijah, kjer se vrtci in šole še ne bodo odprli, v primeru karantene otroka, v primeru, ko se bo šolanje na daljavo še vedno izvajalo za učence 4. in 5 razreda.

    Arhiv: Odgovor Ministrstva za okolje in prostor, ki se nanaša na odpoved pogodb po 117. člen ZIUPOPDVE

    GZS je Ministrstvo za okolje in prostor zaprosila za pojasnilo na področju najemnih razmerij. Objavljamo odgovor.

    Arhiv: ZZZS: Izvajanje interventne zakonodaje na področju obračuna nadomestil plač - kratkotrajna odsotnost in sobivanje

    Nekaj pomembnih informacij glede izvajanja interventne zakonodaje na področju obračuna nadomestil plač.

    Arhiv: STA: Država bo podjetjem subvencionirala dvig minimalne plače

    Ljubljana, 15. januarja (STA) - Ključna ukrepa predloga osmega protikoronskega zakona, ki ga vlada že pripravlja, sta podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo najmanj do konca aprila in subvencije podjetjem ob dvigu minimalne plače, je danes povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. Glede višine dviga minimalne plače se bodo v kratkem usklajevali s socialnimi partnerji.

    Arhiv: MF: Minister Šircelj na 21. davčni konferenci

    Minister za finance mag. Andrej Šircelj se je udeležil 21. davčne konference v organizaciji Slovenskega inštituta za revizijo. Predstavil je izzive davčne politike po Covidu-19.

    Arhiv: ZRSZ: Lažje oddajanje in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za karanteno in višjo silo

    Vso dokumentacijo za ukrep delnega povračilo nadomestila plače za čas odsotnosti zaradi odrejene karantene ali višje sile lahko po novem oddajate oziroma urejate preko portala za delodajalce.

    Arhiv: FURS: Vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2020

    Na portalu eDavki je zagotovljen vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2020.

    Arhiv: GZS pripravila predloge ukrepov za #PKP8 ter predlagala spremembe začasnih odlokov

    GZS je na Vlado RS posredovala predloge ukrepov za 8. protikoronski zakonodajni paket. Razmere za poslovanje so v vrsti podjetij še vedno zelo zaostreni, predlagani ukrepi GZS pa bi podjetjem omogočili obstoj in nadaljnje poslovanje. Hkrati je GZS predlagala tudi spremembo nekaterih začasnih odlokov.

    Arhivi