Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Obvestilo za podjetnike in podjetja: ne pozabite na oddajo obračuna DDPO in DohDej

    Bliža se rok za oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb (obračun DDPO) ter davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (obračun DohDej) za leto 2020. Oba obračuna je mogoče oddali le elektronsko prek sistema eDavki do 31. marca 2021. Pri izpolnjevanju letnih obračunov bodite pozorni na upoštevanje oproščenih akontacij za meseca april in maj.

    Arhiv: GZS: Vprašalnik o državni pomoči 2020

    Vljudno vas vabimo k izpolnitvi vprašanj o državni pomoči v letu 2020. Z vašimi odgovori bomo dobili popolnejšo sliko o tem, kako so na vaše poslovanje in premagovanje posledic Covid-19 vplivali sprejeti državni ukrepi, pomagali pa nam bodo tudi pri oblikovanju predlogov za izboljšave obstoječih in novih predlogov.

    Arhiv: GZS: Predlog zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic covid-19 (PKP8)

    poglavitne rešitve predloga

    Arhiv: FURS: Pooblaščanje

    Sprememba dokumenta.

    Arhiv: Vlada potrdila predlog Zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8)

    Vlada RS, 25.1.2021: Vlada je na današnji dopisni seji med drugim sprejela predlog Zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8), ki prinaša dodatne ukrepe za ohranitev delovnih mest in pomoč gospodarstvu v zaostrenih razmerah epidemije covida-19, med drugim podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države.

    Arhiv: STA: Vlada se je seznanila z osnutkom predloga osmega protikoronskega zakona

    Ljubljana, 21. januarja (STA) - Vlada se je na današnji seji seznanila z osnutkom predloga osmega protikoronskega zakona, ki je namenjen omilitvi in odpravi posledic epidemije covida-19. Z njim se med drugim podaljšuje subvencioniranje čakanja na delo ter od delodajalcev prevzema del bremena dviga minimalne plače, so po seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

    Arhiv: GZS pozvala finančno ministrstvu h pomoči podjetjem v najbolj prizadetih dejavnostih

    Ljubljana, 22. januar 2021 - Gospodarska zbornica Slovenije je na Ministrstvo za finance RS naslovila pobudo za pomoč tistim skupinam podjetij, ki ostajajo pri do sedaj veljavnih interventnih ukrepih v celoti ali delno spregledane. Pri tem je izpostavila predvsem subjekte, ki pripadajo dejavnostim fitnesa, rekreacije in regeneracije, sejmarskih dejavnosti, industrije srečanj, gostinstva in turizma ter drobnega gospodarstva. Navedla je tudi nekaj predlogov sprememb veljavnih ukrepov - med drugim pri ukrepih čakanja na delo, kritju fiksnih stroškov, odlogu kreditnih obveznosti in obveznosti lizinga.

    Arhiv: SPS: Najava razpisov in javnih pozivov v letu 2021

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je od začetka COVID-19 krize pomagal čez 8.000 podjetjem, od tega direktno s COVID spodbudami preko 6.000 podjetjem z 163 mio EUR. V letu 2021 se ta pomoč nadaljuje, za številna mala in srednja podjetja bo velik izziv zagotavljanje likvidnosti. Pri tem bo pomembno vlogo odigral zopet SPS ter svoj program pomoči za leto 2021 še razširil. Z vsemi finančnimi in vsebinskimi spodbudami bo SPS letos skupno z okoli 280 mio EUR podprl okoli 7.100 MSP-jev, vložena sredstva pa bodo spodbudila za okoli 422 mio eur novih investicij.

    Arhivi