Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Hitre teste morajo v podjetjih izvajati zdravstveni delavci

    Ljubljana, 13. januarja (STA) - Podjetja lahko v skladu s sedmim protikoronskim zakonom od države dobijo pomoč za nakup hitrih antigenskih testov na novi koronavirus. Na ministrstvu za delo ob tem pojasnjujejo, da mora biti testiranje izvedeno na strokovno sprejemljiv način in s strani usposobljenega zdravstvenega osebja.

    Arhiv: SPS: Anketa o prestrukturiranju v malih in srednje velikih podjetjih

    Izpolnjevanje ankete je povsem anonimno, traja 10-12 minut, rezultati pa bodo analizirani le na celotnem vzorcu v okviru raziskave Slovenski podjetniški observatorij, ki jo izvaja Inštitut za podjetništvo in management malih podjetij, na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru.

    Arhiv: STA: Janša napoveduje podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo

    Ljubljana, 13. januarja (STA) - Subvencioniranje čakanja na delo, ki ga je država z namenom preprečitve odpuščanja delavcev delodajalcem ponudila kot enega prvih ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19, bo po napovedih predsednika vlade Janeza Janše podaljšano. Po osmem protikoronskem zakonu naj bi veljalo še vsaj do konca aprila.

    Arhiv: STA: Epidemija podaljšana še za 60 dni, ostaja večina omejitvenih ukrepov

    Ljubljana, 13. januarja (STA) - Vlada je podaljšala razglasitev epidemije, ki jo je prvotno razglasila 19. oktobra, še za 60 dni. Ob tem je podaljšala večino protokoronskih omejitev, šole ostajajo zaprte. Cepljenje proti covidu-19 se po državi nadaljuje, do zdaj so razdelili okoli 40.000 odmerkov cepiva. V torek so potrdili 2092 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 17 bolnikov.

    Arhiv: Izjava za javnost: ZRS opozarja na preobremenjenost računovodske stroke med epidemijo bolezni COVID-19

    Ljubljana, 14. januar 2021 – GZS-Zbornica računovodskih servisov (ZRS) opozarja na preobremenjenost izvajalcev računovodskih storitev, ki poleg rednega dela in bližajočega se roka za oddajo letnih poročil za 2020, spremljajo tudi obsežne zakonodajne ukrepe za pomoč gospodarstvu ob epidemiji koronavirusa.

    Arhiv: FURS: Še do 15. januarja 2021 lahko uveljavljate povračilo nekritih fiksnih stroškov za obdobje oktober - december 2020

    Sedmi protikorona paket (PKP7) je prinesel tudi ugodnejše pogoje za ugotavljanje upravičenosti do delnega povračila nekritih fiksnih stroškov in upravičenega zneska te pomoči. V tej zvezi se širi oziroma spreminja metodologija izračuna upada prihodkov in števila zaposlenih.

    Arhiv: MDDSZ: Postopki pri testiranju delavcev na COVID 19

    Na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejemamo vprašanja delodajalcev in delavcev glede (hitrega) testiranja delavcev na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ter cepljenja proti virusu.

    Arhiv: Krizni dodatek: GZS dala pobudo za spremembo mnenja MDDSZ glede upoštevanja poslovne uspešnosti

    S strani GZS je bila poslana pobuda na MDDSZ, da ponovno preudari mnenje z dne 8.1.2021 in ga oblikuje v smeri, da se poslovna uspešnost, ugotovljena in izplačana za določeno obdobje, pri pridobitvi pravice do kriznega dodatka po ZIUPOPDVE, upošteva v sorazmernih deležih, npr. za enoletno obdobje v višini ene dvanajstine na mesec upoštevaje referenčno obdobje izplačila. Taka interpretacija pa ne sme vplivati na že pridobljeno pravico do kriznega dodatka za obdobje marec - maj 2020.

    Arhiv: GZS danes praznuje 170-letnico delovanja

    GZS-jeva zgodba v času

    Arhivi