Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Tretji sveženj nakazila mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za obdobje oktober - december

    Mesečni temeljni dohodek za obdobje oktober - december 2020 je danes prejelo 37.142 upravičencev, izgubljen dohodek zaradi karantene ali varstva otrok pa 1.407 upravičencev.

    Arhiv: ZRS: Inšpekcijski covid pregledi računovodskih servisov

    Dva člana ZRS sta nas obvestila, da sta bila deležna inšpekcijskega pregleda nad izvajanjem COVID ukrepov.

    Arhiv: Urejanje pooblastil za delo s portalom SPOT (eVEM) z vidika računovodskih servisov

    ZRS je MJU, SPOT zaprosila za pojasnilo

    Arhiv: Predlog ZRS: Podaljšanje roka za predložitev letnih poročil za leto 2020

    ZRS je 8. 1. 2021 na MGRT in MNZ poslala predlog za podaljšanje roka za predložitev letnih poročil za leto 2020 z 31. marca 2021 na 31. maj 2021.

    Arhiv: FURS: Sporazum o trgovini in sodelovanju med EU in Združenim kraljestvom

    FURS izvoznikom v Združeno kraljestvo svetuje, da v izogib kasnejšemu spreminjanju besedila že sestavljenih navedb o poreklu, uporabijo za izvoz v Združeno kraljestvo angleško različico besedila navedbe o poreklu.

    Arhiv: Članek ZRS: Z zavarovanjem poklicne odgovornosti se pripravimo na napake

    Z digitalizacijo in avtomatizacijo se je v računovodstvih močno zmanjšala verjetnost napak, kar pa ne pomeni, da je povsem izključena. Programska in strojna oprema nista nezmotljivi, napake pa se dogajajo tudi ljudem, ki še vedno sprejemamo pomembne odločitve z velikim vplivom na poslovanje naših strank.

    Arhiv: GZS Sporočilo medijem: Obvezno upokojevanje uravnotežuje pravice delodajalcev in delojemalcev

    Ljubljana, 31. december 2020 - Na GZS menimo, da so ocene sindikatov o več stomilijonskem pritisku na pokojninsko blagajno in javne finance zaradi ukrepa upokojevanja po #PKP7 močno pretirane. Vsak delodajalec si želi ohranjati dobre sodelavce in večina starejših zaposlenih, ki želijo delati, je za podjetja dragocena. Za tiste, ki jim je v 40 letih dela zmanjkalo elana ali sodobnega znanja, pa je prav, da ima tudi delodajalec možnost, da se izreče o nadaljevanju ali prekinitvi delovnega razmerja z zaposlenim, ki ima pogoje za upokojitev in s tem doseženo socialno varnost.

    Arhiv: STA: Ob prelomu leta: Na področju davkov pričakovati živahno leto

    Ljubljana, 05. januarja (STA) - Na področju davčne zakonodaje je bilo leto 2020 razmeroma mirno, med pomembnejšimi novostmi je le prenova obdavčitve motornih vozil. Več aktivnosti je pričakovati letos. Finančni minister Andrej Šircelj se je že večkrat zavzel za bolj konkurenčno obdavčitev dela, vlada ima na mizi tudi predloge strateškega sveta za debirokratizacijo.

    Arhivi