Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Poročanje podatkov na obračunu REK-O po ZPGOPEK

    Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize - ZPGOPEK v 21. členu ureja možnost delnega povračila nadomestila plač zaradi skrajšanega polnega delovnega časa in v 35. členu delno povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

    Arhiv: MGTŠ: Jutri možna oddaja vlog za pomoč zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023

    Z 21. februarjem 2023 bodo upravičenci lahko oddali elektronsko vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023 v skladu z Zakonom o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. Spletna aplikacija za pripravo in oddajo elektronskih vlog bo odprta od 21. februarja 2023, od 12. ure in vse do 28. februarja 2023, do 12. ure, ko se zapre in oddaja vlog ne bo več možna.

    Arhiv: STA: Izteka se rok za prijavo dobičkov, obresti in najemnin

    Ljubljana, 19. februarja (STA) - Čez dober teden dni se izteče rok za oddajo kar nekaj napovedi za odmero davkov od dohodkov iz kapitala. Najpozneje do konca meseca je treba prijaviti prihodke od najemnin, kot tudi lani prejete obresti in ustvarjene kapitalske dobičke. Na finančni upravi ob tem napovedujejo okrepitev nadzora nad oddajanjem nepremičnin.

    Arhiv: STA: Z marcem zvišanje upokojenske urne postavke na 6,92 evra

    Ljubljana, 17. februarja (STA) - S 1. marcem bosta uveljavljeni zvišani najnižja bruto urna postavka za opravljeno začasno ali občasno delo upokojencev in omejitev za to delo v koledarskem letu 2023. Postavka bo znašala 6,92 evra bruto, obseg dela pa bo omejen na 10.346,52 evra bruto, so sporočili z ministrstva za delo. Novi zneski so posledica uskladitve z minimalno plačo.

    Arhiv: UPPD: Nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma

    Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2022.

    Arhiv: FURS: Informacija o novostih, ki jih prinaša novela Zakona o finančni upravi (ZFU-B)

    Državni zbor Republike Slovenije je 24. januarja 2023 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančni upravi (novela ZFU-B), ki je bil 3. februarja 2023 objavljen v Uradnem listu RS št. 14/2023. Zakon začne veljati 18. februarja 2023. V nadaljevanju predstavljamo bistvene novosti, ki jih prinaša novela.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: 26. kongres ZDSS, 18.-19. maj 2023, Terme Čatež

    Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije organizira letni kongres

    Arhiv: STA: Obdavčitev čezmejnih delavcev migrantov ni v neskladju z ustavo

    Ljubljana, 15. februarja (STA) - Določbe zakona o dohodnini glede obdavčitve čezmejnih delavcev migrantov z dohodnino po oceni ustavnega sodišča niso v neskladju z ustavo. Pobudo za oceno ustavnosti teh določb je leta 2019 vložila skupina poslancev, ustavno sodišče pa je v danes objavljeni odločbi zapisalo, da ni izkazala neenake obravnave z delavci, ki delajo v Sloveniji.

    Arhiv: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023 / 2. izvedba

    Na spletnem dogodku v četrtek, 23. februarja, z začetkom ob 10. uri, vas bomo tako seznanili z vsebino in pogoji posameznih pomoči ter aplikacijo za oddajo vlog, z nami pa bodo predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT-a, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. Udeležba na spletnem dogodku je brezplačna. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

    Arhivi