Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Obveščanje zavezancev, naj potrdijo elektronski naslov za eVročanje

    Včeraj je Finančna uprava po elektronski pošti poslala obvestila zavezancem, ki so se prijavili v eVročanje, vendar svojega elektronskega naslova za obveščanje niso potrdili.

    Arhiv: FURS: Pravilnik o spremembah in dopolnitvah PZDDV-1

    FURS obvešča , da je bil dne 10. 2. 2023, v uradnem listu RS št. 17/23 objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost – Pravilnik.

    Arhiv: STA: Vnos vlog za pomoč gospodarstvu v energetski krizi predvidoma od 21. februarja

    Ljubljana, 10. februarja (STA) - Gospodarske družbe in samostojni podjetniki, gospodarsko-interesna združenja, zadruge, gospodarske zbornice, sindikati, zasebna društva in zasebni zavodi bodo vloge za subvencioniranje visokih cen energentov predvidoma lahko vlagali med 21. in 28. februarjem. Skupno je za subvencije na voljo 650 milijonov evrov.

    Arhiv: FURS: Elektronska napoved dobička iz kapitala in obvezna prijava v storitev eVročanje

    V eDavkih smo spremenili funkcionalnost elektronskega vlaganja obrazca Napovedi za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov (Doh-KDVP).

    Arhiv: STA: Bruselj odobril 100 milijonov evrov vredno shemo pomoči za podporo podjetjem

    Bruselj, 07. februarja (STA) - Evropska komisija je odobrila 100 milijonov evrov vredno slovensko shemo državne pomoči za podporo podjetjem, ki so jih prizadele posledice ruske agresije na Ukrajino. Pomoč bo v obliki omejenih zneskov krila del plač, ki jih upravičenci izplačujejo zaposlenim, ki delajo s skrajšanim delovnim časom ali morajo v celoti skrajšati svoj delovni čas.

    Arhiv: STA: Podjetja lahko tudi letos računajo na spodbude za razvoj

    Ljubljana, 08. februarja (STA) - Gospodarsko ministrstvo bo podjetjem tudi letos zagotovilo spodbude za rast in razvoj. Poleg interventnih ukrepov za omilitev posledic energetske krize bodo spodbujali gospodarsko prestrukturiranje premogovnih regij, raziskave in razvoj, podjetništvo in internacionalizacijo, krožno gospodarstvo, les, turizem ter šport.

    Arhiv: ZZZS: Spodnji limit, količnik in osnova za nadomestila v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja

    delodajalcem, računovodskim servisom, programskim hišam

    Arhiv: UPPD: Uredba o dejavnostih neznatnega tveganja pranja denarja ali financiranja terorizma

    Vlada Republike Slovenije je 2. februarja 2023 izdala Uredbo o dejavnostih neznatnega tveganja pranja denarja ali financiranja terorizma.

    Arhiv: FURS: Obveznost obračuna DDV ob prenehanju opravljanja obdavčljive ekonomske dejavnosti in obdobje popravka pri osnovnih sredstvih

    FURS popravil pojasnilo glede plačila DDV za prenos nepremičnine.

    Arhivi