Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Ponovna obveznost izročanja izdanega računa

    Z 18. aprilom 2023 začne veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem potrjevanju računov (Uradni list RS, št. 40), s katerim se ponovno uvaja obveznost izročanja računa kupcu – končnemu potrošniku za kupljeno blago oziroma prejeto storitev.

    Arhiv: Energetska kriza: Poiščite rešitev tudi za velika podjetja

    »Pozdravljam odločitev vlade, ki je končno uslišala našo prošnjo in je podaljšala zamejitev cen energentov za mala in srednje velika podjetja ter male poslovne odjemalce do konca leta, čeprav sem si nadejal, da bo najvišja cena določena nižje kot doslej, saj so tudi trenutne cene na trgu nižje,« je današnje podaljšanje uredbe komentiral predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Tibor Šimonka. Dodal je, da je trenutno cena za električno energijo na trgu okoli 120 € na MW/h, medtem ko je regulirana enotna tarifna postavka 195 € na MW/h, kar je precejšnja razlika.

    Arhiv: VŠR: Certificiran strokovnjak za obračun plač

    Pridružite se peti generaciji in postanite Preizkušen strokovnjak za obračun plač. Začnemo 20. septembra 2023.
    Članom Zbornice računovodskih servisov pripada 10 % popust.

    Arhiv: AJPES: Kako so poslovale pravne osebe javnega prava, politične stranke in prostovoljske organizacije

    AJPES je objavil 2.853 letnih poročil pravnih oseb javnega prava, 91 letnih poročil političnih strank in 747 poročil o prostovoljstvu.

    Arhiv: AJPES: Masovna javna objava letnih poročil bo predvidoma 21. aprila 2023

    Poslovanje gospodarskih družb in podjetnikov za leto 2022 boste lahko preverili 21. aprila 2023, ko bo AJPES javno objavil več kot 96 % predloženih letnih poročil.

    Arhiv: FURS: Poskuse prevare z lažnim elektronskim sporočilom

    Nekateri zavezanci ponovno prejemajo prevarantska elektronska sporočila. Finančna uprava zavezance na takšen način ne obvešča.

    Arhiv: FURS: Pregled oddaje (semafor) – nova eStoritev

    Pregled oddaje je nova eStoritev, katera omogoča uporabniku eDavkov prikaz informacij o oddanih oziroma o neoddanih dokumentih za vse svoje zastopane.

    Arhiv: FURS: Koriščenje davčne olajšave za zaposlovanje po noveli ZDDPO-2S za osebe, ki so bile zaposlene v letu 2020 in 2021

    Pojasnilo FURS št. 0920-4180/2023-4, z dne 30. 03. 2023.

    Arhiv: STA: Ukrep povračila nadomestila plače za skrajšani delovni čas podaljšan do konca aprila

    Ljubljana, 30. marca (STA) - Vlada je danes sprejela sklep o podaljšanju ukrepa delnega povračila nadomestila plače zaradi skrajšanja polnega delovnega časa za en mesec, do 30. aprila. Ukrep lahko uporabijo upravičenci po zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize.

    Arhiv: Kje so kadri? V tujini

    Premalo otrok, nepremišljeno usmerjanje otrok pri izobraževanju, neprivlačni delovni pogoji - vse to nas je pripeljalo do današnjega pomanjkanja kadrov, je bila ugotovitev okrogle mize na današnji 10. konferenci malega in srednjega podjetništva v organizaciji Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) pri GZS. »Če se pošalim, je kadre pobrala tudi korona. Pa ne samo v Sloveniji. Prirast v državo je sicer pozitiven, vendar hkrati mladi, izobraženi, še vedno odhajajo,« je dejal minister za delo Luka Mesec. Zakona o tujcih in o zaposlovanju tujcev, ki sta zdaj v parlamentarni proceduri, po njegovem mnenju zamujata že nekaj let, saj nam letno zmanjka na trgu dela okoli pet tisoč ljudi.

    Arhivi