Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Za cepljenje proti covidu-19 še letos predvidoma na voljo 10,5 milijona evrov

    Ljubljana, 08. decembra (STA) - Da bi se lahko življenje normaliziralo, bi bilo treba po oceni strokovnjakov proti covidu-19 cepiti vsaj 60 odstotkov prebivalstva. Prva pošiljka cepiva, ki si jo na ministrstvu za zdravje obetajo konec decembra, bo predvidoma zadostovala za cepljenje 50.000 do 60.000 ljudi. Še letos bi za cepljenje namenili 10,5 milijona evrov.

    Arhiv: Sporočilo za javnost: Odziv Zbornice računovodskih servisov na poziv Ministra za zdravje k popolnemu zaprtju gospodarstva

    Ljubljana, 9. 12. 2020 – GZS-Zbornica računovodskih servisov meni, da je predlog ministra za zdravje Tomaža Gantarja k popolnemu zaprtju gospodarstva nesprejemljiv. Vlado RS pozivamo, naj poišče druge ustreznejše rešitve za zajezitev epidemije.

    Arhiv: FURS: Podaljšanje veljavnosti ukrepa za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma

    V Uradnem listu RS, št. 179/2020, z dne 3. 12. 2020, je bil objavljen Sklep o podaljšanju veljavnosti ukrepa za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma – ukrep je podaljšan do konca leta 2021. Z omenjenim sklepom se podaljšuje možnost unovčevanja turističnih bonov do 31. 12. 2021.

    Arhiv: MJU in MZ: Zanimanja za cepljenje proti covid-19 lahko izrazite na portalu eUprava

    Spletno mesto na portalu eUprava je zasnovano kot pomožno orodje, ki bo služilo načrtovanju in organizaciji izvedbe cepljenja proti covid-19 za vse, ki bodo izrazili interes za cepljenje proti covid-19.

    Arhiv: Ob visokih ukrepih za zaščito zdravja, je nujno sprostiti gospodarstvo, ne pa zaostriti ukrepe

    Cilja sproščanja: z okrepljenimi hitrimi testi bistveno bolj in hitreje zajeziti epidemijo kot v zadnjih tednih, obenem pa takoj sprostiti nekatere dejavnosti že pred novim letom.

    Arhiv: MGRT: Epidemija se je razvila v psihološko krizo zaupanja, zato je nujna sprememba vladne strategije

    Včeraj smo na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo prejeli poziv k zaustavitvi oziroma zaprtju gospodarskih dejavnosti, ki ga ne moremo podpreti, ravno nasprotno. Do sedaj smo spoštovali vse predloge, vse zahteve posebne vladne skupine za zajezitev epidemije, še več, tudi javno smo jih zagovarjali, ker smo zaupali zdravstveni stroki.

    Arhiv: GZS: 15. Vrh slovenskega gospodarstva, 17.12.2020

    ZMAGOVALCI TUDI PO KRIZI
    Letošnji virtualni Vrh slovenskega gospodarstva bo namenjen razmisleku o tem, kako premagati krizo in izkoristiti priložnosti, ki jih je tudi v tem obdobju veliko, za preboj na vrh. Prisluhnili bomo junaku letošnjega Tour de France Tadeju Pogačarju, ki nam bo predstavil svojo formulo uspeha. Ena najvplivnejših motivacijskih govork, Američanka Robyn Benincasa, bo spregovorila o tem, kako lahko vodje inspirirajo pravi način razmišljanja in oblikujejo takšen tim sodelavcev, da kot podjetje v časih izrednih izzivov »skupaj, kot eden« uspešno premagujejo ovire. Na okrogli mizi bodo govorci spregovorili o tem, zakaj so nekateri v Sloveniji že uspeli prehiteti najrazvitejše in kaj se lahko od njih naučimo.

    Arhiv: Anketa GZS: Poslovna pričakovanja v luči 2. faze zajezitvenih ukrepov

    Z vašimi odgovori in predlogi bomo lahko lažje oblikovali učinkovite predloge za podporo gospodarstvu. Prosimo vas, da pri odgovorih uporabite najboljšo možno oceno.

    Arhiv: Odločitev zagovornika načela enakosti in Upravnega sodišča RS glede kriterijev za izplačilo poslovne uspešnosti

    V letu 2019 in 2020 je zagovornik načela enakosti na podlagi Zakona o varstvu pred diskriminacijo (Uradni list RS, št. 33/16, 21/2918, v nadaljevanju ZVarD) izrekel nekaj ugotovitev obstoja posredne diskriminacije v zvezi z določitvijo kriterijev za izplačilo dela plače iz naslova poslovne uspešnosti v posameznem podjetju.

    Arhiv: GZS: 9. Vrh malega gospodarstva, 17. 12. 2020

    Preživeti zimo in izkoristiti nove priložnosti - to je rdeča nit letošnjega že 9. Vrha malega gospodarstva. Tokrat prvič v povsem virtualnem okolju.

    Arhivi