Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Ukrepi proti širjenju covida-19 znova objavljeni (dopolnjeno)

    Ljubljana, 06. decembra (STA) - Danes so začeli veljati novi odloki o ukrepih za zajezitev epidemije covida-19. Še vedno ostajajo v veljavi vse omejitve, npr. zbiranja, gibanja in prodaje blaga. Odloke je morala vlada na novo objaviti po ugotovitvi ustavnega sodišča, da sklepi o podaljševanju pouka na daljavo ne veljajo, saj niso bili pravilno objavljeni.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja vlog za skrajšani polni delovni čas samo še do 10. decembra

    ZRSZ: Želimo vas spomniti, da vlogo za subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa zaposlenih lahko oddate samo še do četrtka, 10. decembra. Izvajanje ukrepa po sedaj veljavni zakonodaji je namreč predvideno do 31. decembra 2020.

    Arhiv: MZ: Na Ministrstvu za zdravje smo pripravili Strategijo cepljenja proti covid-19

    Strategijo cepljenja proti covid-19 je pripravila Delovna skupina za pripravo nacionalne strategije cepljenja proti covid-19, ki jo je imenoval Minister za zdravje. Vlada je Strategijo cepljenja proti covid-19 potrdila na 42. redni seji, 3. 12. 2020. Slovenska strategija za cepljenje proti covid-19 sledi strategiji, ki jo je pripravila Evropska komisija.

    Arhiv: MJU: Delodajalcem omogočeno elektronsko pošiljanje obvestil o delu na domu - nova storitev na portalu SPOT

    Šesti protikoronski zakon – Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUOPDVE) – je med drugim prinesel tudi poenostavitev postopka obveščanja Inšpektorata za delo o nameravanem organiziranju dela na domu, in sicer z elektronskim obrazcem na portalu SPOT. Obrazec je na portalu SPOT na voljo od srede, 2. decembra 2020. ZIUOPDVE določa, da je pošiljanje obvestila o organiziranju dela na domu prek sistema SPOT (Slovenska poslovna točka) obvezno za delodajalce, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije.

    Arhiv: Vlada RS: Načrt sproščanja ukrepov definiran v petih fazah

    Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za zdravje Tomaž Gantar, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič, Doroteja Novak Gosarič, sekretarka iz Direktorata za zdravstveno varstvo Ministrstva za zdravje ter vladni govorec Jelko Kacin.

    Arhiv: MGRT: Vlada bo korenito pospešila izplačevanje subvencij iz protikoronskih paketov

    Protikoronski ukrepi so se iz paketa v paket dopolnjevali in nadgrajevali. Pri tem je pomembno, da se je poleg tega izboljševal tudi administrativni sistem njihovega izvajanja. Pri izvajanju nekaterih ukrepov je prišlo do začetne zamude zaradi usklajevanja postopkov s pravili črpanja evropskih kohezijskih sredstev. Potem ko so državni organi nadoknadili to začetno zamudo, je vlada z odstranjevanjem nekaterih administrativnih ovir še dodatno pospešila postopek pridobivanja sredstev iz naslova ukrepov na trgu dela.

    Arhiv: GZS pripravila predloge 13 sistemskih ukrepov za #PKP7

    Gospodarska zbornica Slovenije je Vladi RS posredovala predloge ukrepov, za katere je prepričana, da jih je potrebno vključiti v 7. protikoronski zakonodajni paket.

    Arhiv: UO GZS o protikriznih ukrepih in aktivnostih GZS

    Člani UO GZS so na včerajšnji e-seji obravnavali vladne ukrepe v okviru protikriznih zakonodajnih paketov ter problematiko minimalne plače. Sprejeli so tudi predlog Plana dela GZS za leto 2021, ki so ga posredovali v potrditev Skupščini GZS.

    Arhiv: STA: Sedmi protikoronski zakon z dodatno pomočjo gospodarstvu

    Ljubljana, 02. decembra (STA) - Vlada namerava v kratkem v obravnavo v DZ poslati predlog že sedmega protikoronskega zakona, kot je razvidno iz osnutka, ki kroži v javnosti, pa bo ponudil dodatno pomoč gospodarstvu. Prinaša tudi solidarnostni dodatek za upokojence, zamrznitev minimalne plače ter pravno podlago za izvedbo množičnega testiranja na novi koronavirus.

    Arhiv: ZRSZ: Povračilo nadomestila za začasno čakanje po šestem interventnem zakonu

    Od danes, 2. decembra, vam je na portalu za delodajalce na voljo nova vloga za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije (ZIUOPDVE). Omenjeni 6. interventni zakon (PKP6), ki velja od 28. novembra, prinaša kar nekaj novosti.

    Arhivi