Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Članarina ZRS za leto 2021

    Diferencirana članarina ZRS tudi v letu 2021.

    Arhiv: STA: Z novim letom v veljavo dodatni varnostni elementi pri kartičnem plačevanju preko spleta

    Ljubljana, 15. decembra (STA) - S 1. januarjem bo pri plačilih na spletu obvezna uporaba dveh od treh varnostnih elementov, ki dokazujejo, da je plačnik imetnik plačilne kartice. Na spletnih prodajnih mestih znotraj EU tako ne bo več zadostovalo potrjevanje z enkratnim geslom, prejetim preko sporočila SMS.

    Arhiv: FURS: Anketa o zadovoljstvu strank

    Arhiv: GZS: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

    Ljubljana, 16. december 2020 - Gospodarska zbornica Slovenije je danes pozvala Vlado RS k odprtju zaprtega dela gospodarstva.

    Arhiv: STA: Vlada omilila ukrep nošenja zaščitne maske na odprtih javnih krajih in prostorih

    Ljubljana, 14. decembra (STA) - Od srede je v vseh statističnih regijah zaščitna maska na odprtih javnih krajih in prostorih obvezna le, če ni mogoče vzdrževati najmanj dvometrske medosebne razdalje, je odločila vlada na dopisni seji. Odlok bo veljal sedem dni. Uporaba maske pa ostaja obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oz. prostorih.

    Arhiv: Interaktivni spletni seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2020

    Seminarje bosta skupaj izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo preko spletne aplikacije v dveh delih (skupaj 5 šolskih ur) v treh terminih (med 7. decembrom 2020 in 20. januarjem 2021). Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust! Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki pripravljajo letna poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

    Arhiv: Dražba za belo majico Tadeja Pogačarja

    Letošnji zmagovalec Tour de France, naš šampion Tadej Pogačar, v dobrodelne namene prepušča svojo belo majico z največje kolesarske dirke na svetu. Vabimo vas k sodelovanju v dražbi. Zbrana sredstva bodo namenjena mladinskim selekcijam slovenskih kolesarjev za njihov nadaljnji trening in razvoj. Podjetje, ki bo ponudilo v dražbi največ, pa bo Tadej Pogačar ob prvi priložnosti tudi osebno obiskal.

    Arhiv: STA: Vlada začasno omilila nekatere protikoronske ukrepe (dopolnjeno)

    Ljubljana, 13. decembra (STA) - Od 15. do 23. decembra bo v omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice, je danes odločila vlada. V osrednjeslovenski, goriški, obalno-kraški in gorenjski statistični regiji bo uporabnikom aplikacije #Ostanizdrav dovoljeno gibanje zunaj občine prebivališča.

    Arhiv: Skupno sporočilo za javnost TZS, OZS, GZS, ZDS in ZDOPS: Poziv k odgovornemu ravnanju

    Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva. Zbornice vse delodajalce, zaposlene in prebivalce pozivajo k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju ukrepov

    Arhiv: STA: Ministrstvo za delo ne razmišlja o spremembah na področju t. i. dvojnega statusa

    Ljubljana, 13. decembra (STA) - Ministrstvo za delo ne razmišlja o spremembah na področju t. i. dvojnega statusa, torej statusa zavarovanca in upokojenca hkrati. Spremembe iz pokojninske novele, ki je začela veljati z začetkom letošnjega leta, namreč po njihovi oceni kažejo pozitivne učinke pri ostajanju v zavarovanju.

    Arhivi