Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: GZS vabi na delavnico: Iz prakse za prakso

    Na delavnici“IZ PRAKSE ZA PRAKSO” boste spoznali kako poteka inšpekcijski postopek in kako ostanete samozavestni, ko vas obišče inšpektor. Z vami bo svoje znanje in izkušnje iz prakse delila Andrejka Grlić, univ.dipl. pravnica in dolgoletna glavna tržna inšpektorica.

    Arhiv: SIR: Objavljen je prevod Mednarodnega standarda upravljanja kakovosti 1

    Objavljen je prevod Mednarodnega standarda upravljanja kakovosti 1 - Upravljanje kakovosti za podjetja, ki opravljajo revizije ali preiskave računovodskih izkazov ter druge posle dajanja zagotovil in sorodnih storitev. Standard prične veljati 15. decembra 2022.

    Arhiv: SPS: Vavčer za kibernetsko varnost je ponovno na voljo

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je v petek, 22. 4. 2022, ponovno odprl Javni poziv Vavčer za kibernetsko varnost. Vavčer bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so organizirana kot d.o.o., s.p. ali zadruge. Na voljo bo 0,2 mio EUR. Nepovratne spodbude, ki jih SPS dodatno razpisuje so preostanek sredstev, ki so ostale neporabljene, zaradi odstopov od pogodb oz. neizvedenih aktivnosti iz sredstev REACT EU.

    Arhiv: Priložnost za podjetja - Objavljen je Javni razpis za pilotno-demonstracijske projekte

    Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (v nadaljevanju Javna agencija Spirit) je v petek 15. 4. 2022 v Uradnem listu objavila Javni razpis za okrevanje in odpornost s pilotno-demonstracijskimi projekti (JR DEMO PILOTI NOO), ki bo podprl konzorcijske projekte.

    Arhiv: SPS: Na voljo 87,45 milijonov EUR garancij za najemanje bančnih kreditov s subvencijo obrestne mere in ostalimi ugodnimi pogoji

    Poleg COVID garancij (razpis P1 COVID 2022, objavljen 8. 4. 2022), ki so namenjene izključno podjetjem za omilitev posledic COVID -19 , Slovenski podjetniški sklad (SPS) razpisuje še klasične garancije za zavarovanje bančnih kreditov, s katerimi si bodo mikro, mala in srednje velika podjetja zagotavljala likvidnost poslovanja ter si omogočila konkurenčno uveljavljanje na trgu.

    Arhiv: STA: Zaščitne maske v večini zaprtih javnih prostorov niso več obvezne

    Ljubljana, 14. aprila (STA) - Nošenje zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorih od danes ni več obvezno. Tako je vlada odločila v sredo. Maske medtem ostajajo obvezne v zdravstvu, domovih starejših občanov in socialno varstvenih zavodih. Nošnja mask v ostalih zaprtih prostorih pa je po novem zgolj priporočena.

    Arhiv: FURS: Spremembe zakonodaje na področju DDV

    Sprememba dokumenta.

    Arhiv: ANR: Seznam subjektov javnega interesa

    Objavljen je nov seznam subjektov javnega interesa po stanju na dan 31. marca 2022.

    Arhivi