Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Katalog ponudnikov popustov, Član - Članu

    Člani GZS so pripravili posebno akcijo popustov.

    Arhiv: STA: Vlada sprejela osnutek sedmega protikoronskega paketa

    Brdo pri Kranju, 09. decembra (STA) - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela osnutek predloga zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covida-19. Omenjeni predlog sedmega protikoronskega zakona bo dokončno oblikovala na eni od prihodnjih sej, so napovedali v sporočilu za javnost po seji vlade.

    Arhiv: FURS: Transferne cene

    Nov dokument.

    Arhiv: FURS: Vračila upravičenj po ZIUZEOP in ZIUOOPE – delodajalci

    Sprememba dokumenta.

    Arhiv: Zveza RFR: Najnovejši brezplačni sestavki in vodila glede interventne zakonodaje

    Ukrepi vlade, ministrstev in drugih institucij nenehno vplivajo na davčno in računovodsko prakso. Zveza RFR podrobno spremlja dogajanje in redno objavlja brezplačne strokovne sestavke.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za povračilo nadomestila plače za november

    Od danes, 10. decembra, je omogočena oddaja zahtevkov za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo, karanteno in višjo silo na podlagi ZIUOPDVE (PKP6), ki je začel veljati 28. novembra.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za november

    Od četrtka, 10. decembra, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za november.

    Arhiv: STA: Za cepljenje proti covidu-19 še letos predvidoma na voljo 10,5 milijona evrov

    Ljubljana, 08. decembra (STA) - Da bi se lahko življenje normaliziralo, bi bilo treba po oceni strokovnjakov proti covidu-19 cepiti vsaj 60 odstotkov prebivalstva. Prva pošiljka cepiva, ki si jo na ministrstvu za zdravje obetajo konec decembra, bo predvidoma zadostovala za cepljenje 50.000 do 60.000 ljudi. Še letos bi za cepljenje namenili 10,5 milijona evrov.

    Arhiv: Sporočilo za javnost: Odziv Zbornice računovodskih servisov na poziv Ministra za zdravje k popolnemu zaprtju gospodarstva

    Ljubljana, 9. 12. 2020 – GZS-Zbornica računovodskih servisov meni, da je predlog ministra za zdravje Tomaža Gantarja k popolnemu zaprtju gospodarstva nesprejemljiv. Vlado RS pozivamo, naj poišče druge ustreznejše rešitve za zajezitev epidemije.

    Arhiv: FURS: Podaljšanje veljavnosti ukrepa za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma

    V Uradnem listu RS, št. 179/2020, z dne 3. 12. 2020, je bil objavljen Sklep o podaljšanju veljavnosti ukrepa za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma – ukrep je podaljšan do konca leta 2021. Z omenjenim sklepom se podaljšuje možnost unovčevanja turističnih bonov do 31. 12. 2021.

    Arhivi