Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZPIZ: Obvestilo zavezancev za prijavo podatkov o osnovah o prehodu na novo storitev za elektronsko oddajo obrazcev M-4

    Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju zavod) vse zavezance za prijavo podatkov o osnovah na obrazcih M-4 obvešča, da bo s 1. 1. 2021 dosedanja storitev za posredovanje podatkov na obrazcih M-4 na naslovu https://m4.zpiz.si/m4/ prenehala delovati.

    Arhiv: STA: Večina ukrepov za pomoč gospodarstvu predvidoma do konca junija

    Ljubljana, 22. decembra (STA) - Vlada namerava še za šest mesecev podaljšati nekatere oblike pomoči podjetjem pri blažitvi posledic epidemije covida-19, pa tudi samozaposlenim, družbenikom, kmetom in zaposlenim. Ukrepi, ki bi se sicer iztekli s koncem letošnjega leta, naj bi veljali do konca junija 2021. Finančna ocena podaljšanja je 1,2 milijarde evrov.

    Arhiv: Predlog #PKP7: GZS podpira možnost odpovedi zaposlitve ob izpolnitvi pogojev za starostno upokojitev

    Gospodarska zbornica Slovenije je na poslanske skupine in poslance Državnega zbora RS naslovila pismo v podporo 28. členu v predlogu #PKP7, ki omogoča odpoved pogodbe o zaposlitvi delavcu, če izpolnjuje pogoje za pridobitev pravice do starostne pokojnine.

    Arhiv: FURS: Spremenjeno stališče glede obravnave popoldanskih s.p. v zvezi z dokazovanjem upada prihodkov

    FURS obvešča, da se je spremenilo stališče glede obravnave popoldanskih s.p. v zvezi z dokazovanjem upada prihodkov.

    Arhiv: FURS: Pozor! Pri delnem povračilu izgubljenega dohodka v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok bodite pozorni na pravilno oddajo vloge

    V Finančni upravi v zadnjih dneh opažajo, da nekateri zavezanci ne uveljavljajo pravilno povračila izgubljenega dohodka v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok, saj želijo z eno vlogo pridobiti 500 EUR ali 750 EUR povračila, kar pa ni pravilno.

    Arhiv: Predlog #PKP7 sprejet na vladi - kateri so ključni ukrepi?

    Pravna služba GZS je pripravila pregled ključnih ukrepov.
    Predlog zakona bo predvidoma 29. 12. 2020 obravnavan v Državnem zboru in trenutno še ne velja.

    Arhiv: STA: Druženje čez praznike bo mogoče, a pod določenimi pogoji

    Ljubljana, 19. decembra (STA) - Vlada je sprejela načrt ukrepov, ki bo veljal v času prihajajočih praznikov. V primeru stabilne epidemiološke slike omejitev gibanja na občino oz. regijo za božič ne bo veljala, dovoljeno bo druženje z osebami iz največ dveh gospodinjstev, družilo se bo lahko največ šest odraslih. Tak režim bi lahko ob stabilnih razmerah veljal tudi za silvestrovo.

    Arhiv: STA: V sedmem protikoronskem zakonu vnovič dodatki za najbolj ranljive

    Ljubljana, 19. decembra (STA) - Vlada je danes sprejela predlog sedmega protikoronskega zakona, ki ob dodatni pomoči za gospodarstvo vnovič prinaša enkratni krizni dodatek najbolj ranljivim skupinam prebivalstva - upokojencem, študentom, zaposlenim z najnižjimi plačami. Vrednost tokratnih ukrepov je 550 milijonov evrov, je povedal finančni minister Andrej Šircelj.

    Arhiv: FURS: Obvestilo za izplačevalce dohodkov - preko eDavkov oddajte podatke VIRVDC

    Izplačevalci dohodkov morajo davčnemu organu najpozneje do 31. decembra posredovati podatke o uveljavljanju posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, ki so jih med letom upoštevali pri zavezancu za dohodnino pri izplačilu dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka po 105. členu Zakona o dohodnini (ZDoh-2), pod pogoji iz drugega odstavka 131. člena ZDoh-2.

    Arhiv: Pogovor s predsednikom ZRS Aleksandrom Štefancem: Spremembe so stalnica našega posla

    Bližamo se koncu leta 2020, ki se bo v zgodovino zapisalo kot leto izzivov, s katerimi se je morala soočiti tudi računovodska stroka. V tem času se je potrdil pomen Zbornice računovodskih servisov, ki je odločno stopila v bran interesom svojih članov, pa tudi slovenskega gospodarstva na splošno. Z našim predsednikom Aleksandrom Štefancem smo se ozrli po minulem obdobju krize in ga povprašali o načrtih ZRS v naslednjem letu.

    Arhivi