Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Predlog #PKP7 sprejet na vladi - kateri so ključni ukrepi?

    Pravna služba GZS je pripravila pregled ključnih ukrepov.
    Predlog zakona bo predvidoma 29. 12. 2020 obravnavan v Državnem zboru in trenutno še ne velja.

    Arhiv: STA: Druženje čez praznike bo mogoče, a pod določenimi pogoji

    Ljubljana, 19. decembra (STA) - Vlada je sprejela načrt ukrepov, ki bo veljal v času prihajajočih praznikov. V primeru stabilne epidemiološke slike omejitev gibanja na občino oz. regijo za božič ne bo veljala, dovoljeno bo druženje z osebami iz največ dveh gospodinjstev, družilo se bo lahko največ šest odraslih. Tak režim bi lahko ob stabilnih razmerah veljal tudi za silvestrovo.

    Arhiv: STA: V sedmem protikoronskem zakonu vnovič dodatki za najbolj ranljive

    Ljubljana, 19. decembra (STA) - Vlada je danes sprejela predlog sedmega protikoronskega zakona, ki ob dodatni pomoči za gospodarstvo vnovič prinaša enkratni krizni dodatek najbolj ranljivim skupinam prebivalstva - upokojencem, študentom, zaposlenim z najnižjimi plačami. Vrednost tokratnih ukrepov je 550 milijonov evrov, je povedal finančni minister Andrej Šircelj.

    Arhiv: FURS: Obvestilo za izplačevalce dohodkov - preko eDavkov oddajte podatke VIRVDC

    Izplačevalci dohodkov morajo davčnemu organu najpozneje do 31. decembra posredovati podatke o uveljavljanju posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, ki so jih med letom upoštevali pri zavezancu za dohodnino pri izplačilu dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka po 105. členu Zakona o dohodnini (ZDoh-2), pod pogoji iz drugega odstavka 131. člena ZDoh-2.

    Arhiv: Pogovor s predsednikom ZRS Aleksandrom Štefancem: Spremembe so stalnica našega posla

    Bližamo se koncu leta 2020, ki se bo v zgodovino zapisalo kot leto izzivov, s katerimi se je morala soočiti tudi računovodska stroka. V tem času se je potrdil pomen Zbornice računovodskih servisov, ki je odločno stopila v bran interesom svojih članov, pa tudi slovenskega gospodarstva na splošno. Z našim predsednikom Aleksandrom Štefancem smo se ozrli po minulem obdobju krize in ga povprašali o načrtih ZRS v naslednjem letu.

    Arhiv: STA novice: Od sobote dovoljeno poslovanje še nekaj dodatnih storitvenih dejavnosti

    Ljubljana, 17. decembra (STA) - Vlada se je danes odločila, da od sobote do vključno 23. decembra sprosti izvajanje še nekaj dodatnih storitvenih dejavnosti. Nekaj izjem od prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikov velja v vseh statističnih regijah, nekaj pa le v tistih z najboljšo epidemiološko sliko. Kako bo po 23. decembru, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh.

    Arhiv: 45. redna seja Vlade Republike Slovenije - sprejela predlog #PKP7

    Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma t.im. #PKP7 ter načrt ukrepov v času božično-novoletnih praznikov.

    Arhiv: FURS: Obdavčitev z nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča

    Sprememba dokumenta.

    Arhiv: ZRSZ: Podaljšan ukrep subvencij za skrajšani polni delovni čas

    Ukrep subvencij za skrajšani polni delovni čas je s sklepom, ki je bil včeraj, 17. decembra, objavljen v Uradnem listu RS (190/2020), podaljšan do 30. junija 2021.

    Arhiv: FURS: Ali ste že uveljavljali ukrepe iz protikorona paketov? Določeni roki se iztečejo konec leta.

    Naj vas spomnimo, da se 31. decembra 2020 izteče rok za določene ukrepe iz protokorona paketov. Tisti zavezanci, ki še niste uveljavljali svojih pravic, imate do konca koledarskega leta še možnost, da uveljavljate naslednje ukrepe >>

    Arhivi