Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: eVročanje odločb o odmeri NUSZ in odmeri davka na vodna plovila

    Pravnim osebam je Finančna uprava RS začela elektronsko vročati odločbe o odmeri NUSZ in odločbe o odmeri davka na vodna plovila.

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 17

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 17

    Sonce je naš ogenj. Skrbi za našo toploto, skozi kožo nam prečiščuje telo. Omogoča nam dovolj vitamina D, ki ga telo ustvari s pomočjo UV svetlobe. Pomaga nam k dvigovanju zavesti in polni naša naravna skladišča energije. Predstavljamo nekaj osnovnih korakov, kako se lahko spoprijateljimo s soncem.

    Arhiv: 2. natečaj Mavrični pokal zdravja

    Arhiv: 2. natečaj Mavrični pokal zdravja

    Za nami sta 1. razpis in podelitev Mavričnih pokalov zdravja prvim nagrajencem. Z njimi smo pridobili 4-peresno deteljico nagrajencev, katerih dobre prakse že predstavljajo osnovo v mozaiku primerov promocije zdravja v podjetjih, ki naj postane dober zgled drugim podjetjem in tudi koristna osnova za primerjavo svojih aktivnosti z drugimi. Zgledi namreč vlečejo in več glav več ve – oboje v praksi še vedno velja. Prenos znanja in izkušenj v nova okolja ne pomeni le lažje delo za tiste, ki šele začenjajo s promocijo zdravja na delovnem mestu – in morebitno potuho, pač pa nasprotno, predstavlja spodbudo, ker so tako rezultati lahko dosegljivi v krajšem času, kot če bi začenjali povsem na novo. Obenem pa tudi motivira iskanje novih, inovativnih in za konkretni primer najbolj domišljenih rešitev.

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 16

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 16

    Če želimo vzljubiti druge, moramo najprej znati slišati sebe. Kaj se dogaja v srcu nekoga, ki se nima dovolj rad, ki ne ceni svojih sposobnosti, ki vedno »potegne krajšo«, ki bi naredil vse za to, da bi bil sprejet?

    Arhiv: Opozorilo: val okužb z izsiljevalskimi virusi

    Preberite si SI-CERT obvestilo z opisom preventivnih ukrepov.

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 15

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 15

    Vsakodnevno vase vnašamo najrazličnejše strupe. S hrano, s kozmetiko, z oblačili, z zdravili ter celo s pomočjo sodobne tehnologije v telesih sprožamo nezdrave stresne obremenitve, zakisanost ali acidozo, zasluzevanje ter s tem obolevanja. Strupi se v naših telesih kopičijo skozi vse leto, njihovo delovanje pa traja vse do trenutka, ko se začne proces razstrupljanja. Eden od načinov pomoči je razstrupljanje v obliki postenja.

    Arhiv: Prejemniki pokalov 1. natečaja Mavrični pokal zdravja

    Arhiv: Prejemniki pokalov 1. natečaja Mavrični pokal zdravja

    1. podelitev mavričnih pokalov zdravja je potekala 24. 3. 2016 v Ljubljani. Vsem prejemnikom pokalov je skupna skrb za zaposlene, osredotočenost na izboljšanje položaja, odprava tveganj in zavedanje, da je zdravje je rezultat sistematičnega delovanja. Prejemniki pokalov 1. natečaja Mavrični pokal zdravja so: JAVNI HOLDING Ljubljana, d.o.o., KARMEN, d.o.o., Lukovica, NUCLEUS PLUS d.o.o., Trzin, PETKA PUŠNJAK STRIŽIČ d.n.o., Slovenska Bistrica.

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 14

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 14

    Jogo marsikdo na zahodu pozna kot način vadbe, ki je namenjen sproščanju telesa in psihe. Hkrati je filozofski sistem, ki nas vodi do notranjega miru in zdravja. Trdijo, da je stara toliko kot človeške civilizacije, prenašala se je neposredno z učiteljev na učence. Kaj lahko pričakujemo, če v svoje življenje na kvaliteten način pripeljemo tehniko joge in jo privzamemo kot redno prakso? Ste že poskusili?

    Arhiv: Kakšna je plačilna disciplina?

    Dospele neporavnane obveznosti nad 5 dni neprekinjeno v letu 2015 imajo trend upadanja, število plačilno nesposobnih subjektov in njihov znesek sta manjša tudi v primerjavi s preteklimi leti. Tudi januarja 2016 se je zmanjšal povprečni dnevni znesek in število pravnih oseb z likvidnostnimi težavami, enako pri samostojnih podjetnikih. Največ plačilno nesposobnih pravnih oseb sodi v področje trgovine, sledi gradbeništvo, področje strokovne, znanstvene in tehnične dejavnosti ter predelovalne dejavnosti, pri podjetnikih je pomembno še področje gostinstva.

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 13

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 13

    Današnja tematika sta skrb in nega telesa kot del našega odnosa do zdravja in kaj nanašamo nase. Kaj pomenijo izdelki z oznako naravni? Bi pojedli kremo, s katero se mažete po telesu?

    Arhivi