Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Spletne goljufije, ki ciljajo na podjetja

    SI-CERT je nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij. Opravlja koordinacijo razreševanja incidentov, tehnično svetovanje ob vdorih, računalniških okužbah in drugih zlorabah, ter izdaja opozorila za upravitelje omrežij in širšo javnost o trenutnih grožnjah na elektronskih omrežjih. Storitve odzivnega centra SI-CERT so širši javnosti na voljo brezplačno, tako posameznikom kot podjetjem in organizacijam V primeru vdora, okužbe računalnika ali druge omrežne zlorabe, lahko pošljete sporočilo z opisom incidenta na naslov cert@cert.si.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Strokovna mesečna pravna asistenca pravnih strokovnjakov portala pravozaracunovodje.si

    Ponudba velja samo za člane Zbornice računovodskih servisov in je časovno omejena za naročila do 21. 6. 2017. Ob naročilu do 21.6.2017 prejmete naročnino za mesec junij brezplačno.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Znižajte stroške poslovanja s Hal E-Bank/B2B - Avtomatizirano e-bančno poslovanje, optimizirano za računovodske servise (HALCOM d.d.)

    Veljavnost ekskluzivne ponudbe rešitve Hal E-Bank/B2B za računovodske servise je do 30. 6. 2017 in velja samo za člane Zbornice računovodskih servisov.

    Arhiv: Popravek včerajšnje novice »Dan za pravično trgovino«

    Včeraj je bilo poslano napačno obvestilo o dogodku »Dan za pravično trgovino«. Gre za eno od zbranih misli oz. nasvetov v Mavričnem koledarju, ki smo ga pripravil v okviru projekta Na mavrici zdravja.
    Mavrični koledar in datoteka za uvoz v vaše elektronske koledarje s še več opisi za vsak dan in koristnimi povezavami je na voljo na https://mavricazdravja.gzs.si.

    Arhiv: Spletne goljufije

    Opozarjamo na vse več spletnih goljufij, ki ciljalo izključno na podjetja in povzročajo precejšnjo finančno škodo. Tudi naši člani so že prijavili oškodovanje podjetij, in sicer vdore v elektronsko pošto zaposlenih oz. za ponarejanje elektronskih sporočil, ko goljufi preusmerijo nakazilo večje vsote denarja na svoje račune. Predlagamo nekaj gradiv in virov v branje za večjo varnost.

    Arhiv: Posvet ZRS z Uradom za preprečevanje pranja denarja

    Kazni za nespoštovanje ZPPDFT so visoke, zato vas vabimo, da se udeležite posveta, na katerem bodo strokovnjaki UPPD predstavili novosti ZPPDFT-1. Z njimi se boste lahko celovito pogovorili o problematiki izvajanja ZPPDFT in smernic v praksi.
    Posvet bo potekal v torek, 16. 5. 2017, 9:00–12:00 in bo zagotovo izveden.

    Arhiv: Seminar: Interna digitalizacija v računovodskih servisih

    Na seminarju boste skozi praktični pristop izvedeli, kako poslovati, da bo digitalno poslovanje skladno z zakonodajo, dobili usmeritve glede uporabe izvajanja procesov v digitalnem okolju in se seznanili s sodobnimi rešitvami, ki vam lahko olajšajo prehod v digitalno poslovanje.
    Za prijave prejete do vključno 30. 4. 2017 se prizna 20 % popust.
    Seminar bo potekal v petek, 12. 5. 2017, od 9. do 15. ure in bo zagotovo izveden.

    Arhiv: Članica ZRS zmagovalka izbora Samostojna podjetnica leta

    V okviru dogodka 500 podjetnic 2017 je potekal izbor Samostojne podjetnice leta. Izmed treh finalistk je nagrajenka dolgoletna članica ZRS, Erika Kostanjšek s.p., prejela častni naziv Samostojna podjetnica leta.

    Arhiv: Anketa EFAA – računovodje, davčni svetovalci in revizorji pod pritiskom

    Zbornica računovodskih servisov želi primerjati poglede in izkušnje računovodij, davčnih svetovalcev in revizorjev glede pritiska v navedenih poklicih in njegovih učinkov z evropskimi kolegi.

    Arhivi