Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Ukinitev registrskih računov - obvezni prenos delnic z registra na trgovalne račune pri borznih članih

    Centralna klirinško depotna družba – KDD bo letos ukinila registrske račune. Za fizične osebe je rok za ukinitev registrskih računov 1. 1. 2017. Če boste želeli imeti delnice, jih boste morali prenesti na plačljiv trgovalni račun.

    Arhiv: Sklepi o izvršbi se bodo pravnim osebam od novembra dalje vročali le še elektronsko preko portala eDavki

    Sporočilo za javnost FURS: Ali imate urejeno vse potrebno za eVročanje? Če ne uporabljate eDavkov, si priskrbite pooblaščenca za vročanje.

    Arhiv: 18. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

    Arhiv: 18. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

    Sporočilo za medije.
    Med 6. in 7. oktobrom v Laškem poteka 18. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v organizaciji Zbornice računovodskih servisov (ZRS), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. Na dogodku se srečuje slovenska računovodska stroka, tako računovodje iz računovodskih servisov kot zaposleni računovodje v podjetjih. Da ima dogodek posebno težo v strokovni javnosti, kaže visoka udeležba. Udeležence kongresa je nagovoril Tilen Božič, državni sekretar Ministrstva RS za finance, Marjan Mačkošek, predsednik Gospodarske zbornice Slovenija in Aleksander Štefanac, predsednik ZRS.

    Arhiv: Novo mnenje na temo olajšav za R&R

    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v ponedeljek, 26. septembra 2016, objavilo novo mnenje o davčnih olajšavah za raziskave in razvoj (v povezavi znotraj besedila pod »mnenje 4«), s katerim podaja dodatno tolmačenje prejšnjih mnenj. Vsem podjetjem, ki so se soočila ali se soočajo z inšpekcijskimi nadzori glede koriščenja olajšav za R&R, priporočamo, da si mnenje preberejo. Mnenje je namreč pomembno tudi v luči aktualnih inšpekcijskih nadzorov.

    Arhiv: Rezervirajte si čas za veliki pok!

    Spoznajte, kako bo digitalizacija pri izvajalcih računovodskih storitev vplivala na poslovanje več kot 90 % slovenskih podjetij! Okrogla miza bo potekala v okviru 18. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev.

    Arhiv: Veliki Mavrični pokal zdravja

    Arhiv: Veliki Mavrični pokal zdravja

    Na zaključni podelitvi Mavričnih pokalov zdravja smo med zmagovalnimi podjetji posameznega natečaja nagradili tisto podjetje, ki je med predstavljenimi praksami na tem področju v okviru celotne akcije podeljevanja Mavričnih pokalov zdravja najbolj izstopalo.

    Arhiv: Še 12 dni do 18. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev in Zbora članov ZRS!

    Arhiv: Še 12 dni do 18. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev in Zbora članov ZRS!

    Tudi tokrat se bomo osredotočili na aktualne strokovno-izobraževalne vsebine, saj se zavedamo, da je nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje pomembno za uspešen delovni proces. Prav tako pa je pomembno druženje, ki ga tudi letos ne bo manjkalo. Mnenja in izkušnje boste lahko izmenjevali s številnimi strokovnjaki z vašega področja.

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 26

    Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 26

    V tokratnih Zdravih izzivih ugotavljamo, kakšno gibanje je zdravo. Raziskujemo metodo Feldenkrais in se soočamo z izzivom, kako sedimo

    Arhiv: Prejemniki pokalov 3. natečaja Mavrični pokal zdravja

    Arhiv: Prejemniki pokalov 3. natečaja Mavrični pokal zdravja

    Na 3. in hkrati zadnji natečaj Mavrični pokal zdravja smo prejeli kakovostne prijave, ki kažejo, da se podjetja oz. delodajalci in zaposleni zavedajo pomena promocije zdravja na delovnem mestu.

    Arhivi