Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MJU, Ministrstvo za zdravje: Nov način pridobivanja potrdil o prestajanju karantene na domu

    Protokol za obvladovanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 na delovnih mestih v času razglašene epidemije

    Arhiv: MGRT: Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

    Vlada je z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 16. novembra 2020 ob 00.00 uri.

    Arhiv: Vlada RS: Šesti paket ukrepov za omilitev posledic epidemije (#PKP6), 12. 11. 2020

    Vlada je objavila Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 oziroma t. i. #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic nalezljive bolezni covid-19. Zakon je Vlada že poslala v obravnavo in sprejem v Državni zbor RS.

    Arhiv: GZS pozvala Vlado, da ne zaostri ukrepov

    Gospodarska zbornica Slovenije je na predsednika Vlade RS Janeza Janšo in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška naslovila pismo, v katerem Vlado naproša, da ne zaostri ukrepov proti širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ker ne bodo bistveno pripomogli k obvladovanju števila okuženih. GZS je pri tem izpostavila, da bi takšno postopanje povzročilo ponoven pretres v podjetjih, od katerih se številna že vse od pomladi soočajo z drastičnim upadom poslovanja, nekatera so komaj v ponedeljek ponovno začela s poslovanjem.

    Arhiv: STA: Cigler Kralj: V šestem paketu tudi poenostavitev prijave dela na domu

    Predlog šestega protikoronskega zakona med drugim prinaša podaljšanje subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in višje povračilo nadomestila plače za čas čakanja na delo doma, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. Izpostavil je tudi poenostavitev postopkov prijave dela na domu.

    Arhiv: STA: Šircelj: S preoblikovanjem meril do spodbude jamstveni shemi

    Vlada je v predlogu šestega protikoronskega zakona predvidela podaljšanje jamstvene shema za likvidnostna posojila podjetij, ki je bila doslej razmeroma malo izkoriščena. Spodbudili bi jo lahko preoblikovanje meril za odobritev jamstev ter odprava nekaterih administrativnih ovir, meni finančni minister Andrej Šircelj.

    Arhiv: STA: Počivalšek: Delno kritje fiksnih stroškov ključni ukrep šestega paketa

    Ključni ukrep šestega protikoronskega paketa je po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška delno kritje fiksnih stroškov podjetij. Višina pomoči lahko seže do 1,2 odstotka letnih prihodkov posameznega podjetja na mesec, je povedal na današnji novinarski konferenci. Ukrep naj bi veljal do konca leta.

    Arhiv: STA: V EU dosežen politični dogovor o svežnju za obnovo EU po pandemiji

    Pogajalci Evropskega parlamenta in Sveta Evropske unije so danes dosegli politični dogovor o svežnju za spoprijem EU s pandemijo covida-19, ki vključuje večletni finančni okvir za obdobje 2021-2027 in sklad za okrevanje, so sporočili iz parlamenta in nemškega predsedstva Svetu EU. Sveženj je vreden 1824 milijard evrov.

    Arhiv: MDDSZ: Varstvo otrok zaradi višje sile - dopolnjen dokument, 11. november 2020

    Zaradi številnih vprašanj glede varstva otrok v času, ko so šole in vrtci zaprti oziroma nedostopni za vse otroke, so na Inšpektoratu RS za delo ter Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pripravil kratke, poenostavljene odgovore in danes objavili dopolnjen dokument.

    Arhiv: Vlada RS: Vlada sprejela Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (#PKP6)

    Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji dopisni seji sprejela Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma t.i. #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic nalezljive bolezni COVID-19.

    Arhivi