Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: GZS sporočilo medijem: Manj kot odstotek zaposlenih v podjetjih odsotnih zaradi okužbe s covid-19

    V slovenskem gospodarstvu z zaskrbljenostjo spremljamo podatke o širjenju obolelih s koronavirusom. Vendar pa ocenjujemo, da bi bilo zapiranje gospodarstva neutemeljeno in tudi neustrezno. Na podlagi podatkov s terena, ki smo jih zbrali na GZS, za takšen ukrep tudi ni utemeljenih razlogov. Apeliramo na sprejemanje razumnih odločitev, ki ne bodo ogrozile obstoja številnih delovnih mest in podjetij ter s tem davčnih prilivov v javne blagajne in proračun RS.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za oktober

    Od torka, 10. novembra, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za oktober.

    Arhiv: ZRSZ: Reševanje vlog za začasno čakanje na delo po 5. interventnem zakonu

    Na podlagi 5. interventnega zakona (ZZUOOP) so na Zavodu RS za zaposlovanje do 9. novembra prejeli že več kot 16.500 vlog za delno povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo. Začeli jih bodo reševati takoj, ko bo Evropska komisija potrdila ustreznost sheme državnih pomoči, predvidoma 11. novembra.

    Arhiv: STA: Šircelj: Ukrepi vlade bolj učinkoviti, kot bi bilo znižanje DDV

    Vlada je z ukrepi za blažitev posledic koronske krize podjetjem in prebivalstvu po besedah finančnega ministra Andreja Širclja pomagala bolj, kot pa bi denimo z znižanjem davka na dodano vrednost (DDV). Davka na nepremičnine v tem mandatu ne namerava predlagati in tudi sicer se na davčnem področju ničesar ne bo uvajalo na hitro.

    Arhiv: MGRT: Vlada določila model za pokrivanje fiksnih stroškov

    Vlada je v soboto, 7. 11. 2020 obravnavala predlog šestega protikorona paketa ukrepov (PKP6), ki ga bo potrdila predvidoma v sredo, potem, ko bodo jutri o njem razpravljali še na Ekonomsko socialnem svetu. Poleg podaljšanja najbolj učinkovitih ukrepov iz prejšnjih paketov in prilagoditve tistih, ki niso najbolje zaživeli v praksi, je v novem paketu bistven dodatek pokrivanje fiksnih stroškov podjetjem, ki jih je zapiranje dejavnosti zaradi epidemije najbolj prizadelo.

    Arhiv: FURS: Danes nakazilo mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok

    Mesečni temeljni dohodek je prejelo več kot 25.800 upravičencev, izgubljen dohodek pa 120 upravičencev.

    Arhiv: STA: Vlada sprejela osnutek šestega protikoronskega zakona (dopolnjeno)

    Brdo pri Kranju, 07. novembra (STA) - Vlada je danes sprejela osnutek šestega protikoronskega svežnja ukrepov. V torek ga bo predstavila na Ekonomsko-socialnem svetu, nato pa ga bo sprejela na dopisni seji. Predvidoma v sredo bo predlog zakona posredovan v obravnavo v DZ in predstavljen širši javnosti, so sporočili po seji vlade.

    Arhiv: SURS: Anketa o spremljanju zadovoljstva uporabnikov

    Je anonimna in vam ne bo vzela več kot tri minute.

    Arhiv: Glasujte za Naj Inovacijo po izboru javnosti

    Glasujete lahko do nedelje, 22. novembra 2020.

    Arhiv: FURS: Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP5 na davčnem področju

    5. 11. 2020 15:15 | Novice ter pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP5 na davčnem področju Sprememba dokumenta.

    Arhivi