Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Vračila upravičenj po ZIUZEOP in ZIUOOPE – delodajalci

  5. 11. 2020 15:05 | Novice ter pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa Nov dokument.

  Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2021/2022

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2021/2022. Rok za oddajo potreb je do vključno 31. januarja 2021.

  Arhiv: STA: OZS samozaposlenim in mikro podjetjem deli brezplačne zaščitne maske

  Ljubljana, 04. novembra (STA) - Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v imenu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo tako svojim članom kot nečlanom razdelila pet milijonov zaščitnih mask. Cilj ukrepa je preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom, so sporočili.

  Arhiv: MDDSZ: Varstvo otrok zaradi višje sile

  Zaradi številnih vprašanj glede varstva otrok v času, ko so šole in vrtci zaprti oziroma nedostopni za vse otroke, so na Inšpektoratu RS za delo ter Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pripravil kratke, poenostavljene odgovore.

  Arhiv: STA: Počivalšek vodstvu GZS predstavil predloge ukrepov v šestem protikoronskem paketu (dopolnjeno)

  Ljubljana, 03. novembra (STA) - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na video konferenci s predsednikom GZS Boštjanom Gorjupom predstavil ukrepe, ki so predvideni v šestem protikoronskem paketu. "Kot spomladi, bomo tudi v prihodnjih mesecih zagotovili ohranjanje socialne stabilnosti in delovnih mest," je izpostavil Počivalšek.

  Arhiv: ZRSZ: Kombinacija subvencije za skrajšani polni delovni čas in povračila nadomestila plače – karantena, višja sila

  Ali vam je bila odobrena subvencija za skrajšani polni delovni čas? In vam je bila nato v tem obdobju odobrena tudi pravica do povračila nadomestila plače zaradi odrejene karantene ali višje sile zaradi obveznosti varstva otrok za posamezne zaposlene?

  Arhiv: MJU: Podpis aneksov za ureditev stroškov prevoza

  Reprezentativne sindikate javnega sektorja smo za danes, sredo, 4. novembra 2020, vabili na podpis Aneksa h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti (KPND) in področnih kolektivnih pogodb, s katerimi se določa ceno, ki se upošteva pri obračunu povračila stroškov prevoza na delo in z dela v obliki kilometrine ter kilometrine za uporabo lastnega avtomobila v državi za javne uslužbence.

  Arhiv: GZS pripravila predlog ukrepov za #PKP6

  Razmere v slovenskem gospodarstvu terjajo dodatne ukrepe, s katerimi bomo pomagali prizadetim podjetjem in posameznikom. GZS je zato pripravila nov predlog ukrepov za #PKP6, ki ga je v četrtek posredovala Vladi RS in pristojnim ministrstvom.

  Arhiv: OPRPS: Prestavitev datuma opravljanja izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR)

  Izpitni datum iz 26. novembra 2020 prestavljen na 6.maja 2021 zaradi epidemioloških razmer

  Arhivi