Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Državni zbor sprejel #PKP6

    Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma tako imenovani #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic COVID-19, je bil na 49. izredni seji Državnega zbora Republike Slovenije sprejet z 51 glasovi za in 11 proti.

    Arhiv: STA: Vlada ob popravkih šestega protikoronskega paketa v pripravah sedmega

    Medtem ko na matičnem delovnem telesu DZ poteka obravnava predloga šestega protikoronskega zakona s številnimi dopolnili, vlada snuje sedmega. Ukrepi bodo namenjeni pomoči gospodarstvu zaradi novega zaprtja države, paket pa bo posebej naslovil sektorje, ki so utrpeli največji padec prometa v celem letu.

    Arhiv: STA: Kritje fiksnih stroškov že pri 30-odstotnem padcu prihodkov

    Država bo z delnim kritjem fiksnih stroškov priskočila na pomoč podjetjem že v primeru upada prihodkov za 30 odstotkov. Tako je odločil odbor DZ za finance, ki je včeraj dokončal glasovanje o velikem številu vloženih dopolnil k predlogu šestega protikoronskega zakona. DZ ga bo potrjeval danes.

    Arhiv: STA: V PKP6 do 100-odstotno nadomestilo za čakanje na delo

    V šestem protikoronskem zakonu bo določilo, v skladu s katerim bo vlada podjetjem lahko vrnila do 100 odstotkov nadomestila v primeru začasnega čakanja na delo, je na novinarski konferenci danes napovedal finančni minister Andrej Šircelj. Skupni znesek bo sicer v tem primeru omejen na 800.000 evrov.

    Arhiv: ZRSZ: 30. novembra predvidenih dobrih 10 milijonov evrov izplačil

    Na Zavodu RS za zaposlovanje bodo letos za interventne ukrepe izplačali skupaj že 323 milijonov evrov.

    Arhiv: FURS: Odlaganje davčnih obveznosti v obdobju do začetka veljavnosti PKP6

    Do sprejetja šestega protikoronskega paketa (PKP6) pravna podlaga ne omogoča poenostavljenega uveljavljanja obročnega plačila oziroma odloga plačila davkov zaradi posledic epidemije.

    Arhiv: SPIRIT Slovenija: Objavljen javni poziv za podporo podjetjem v gostinskem in turističnem sektorju

    Namen javnega poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada prihodkov kot posledice prvega vala razglašene epidemije COVID-19 v času od 12. marca do 31. maja 2020. Namenjen je mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki bodo lahko dobila do največ 9.999,00 EUR.

    Arhiv: MJU: Vzpostavitev e-vročanja dokumentov državljanom

    Od 23. novembra 2020 naprej bo na voljo poenostavljeno vročanje dokumentov v upravnih zadevah, ki zahtevajo osebno vročanje po Zakonu o splošnem upravnem postopku (ZUP).

    Arhiv: Dan delodajalcev 2020, Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa - povezava na publikacije in posnetek dogodka

    V izvedbi Pravne službe GZS s sodelavci je dne 18. november 2020 potekal Dan delodajalcev na temo Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa; Posnetek najdete v nadaljevanju.

    Arhiv: GZS: Če pride do zaprtja celotnega gospodarstva, pa četudi le kratkotrajno, bomo škodo odpravljali več let

    Več kot 90 odstotkov podjetij nima scenarija za prekinitev poslovnega procesa, kaže najnovejša anketa Gospodarske zbornice Slovenije na reprezentativnem vzorcu več kot 130 podjetij. Od marca je za COVID-19 zbolelo 3,5 % zaposlenih, zajetih v najnovejši anketi GZS.

    Arhivi