Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Člani ZRS prejeli do 50 % letne premije za zavarovanje poklicne odgovornosti

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata v letošnjem letu Zavarovalnica SAVA d.d. in Zavarovalnica Triglav d.d. (vsem že zavarovanim v lanskem letu) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo.

  Arhiv: Nova oblika prevare s kreditnimi karticami

  Članice Združenja bank Slovenije – banke in hranilnice so danes zaznale pojav nove oblike poskusa prevare oziroma goljufije s kreditnimi karticami. Opaženi so bili primeri, ko neznana oseba (prevarant) pokliče stranko banke ali hranilnice in se predstavi kot zaposleni na oddelku za varnost pri VISA ali MasterCard kartični shemi.

  Arhiv: OPOZORILO: Ne odpirajte lažnih elektronskih sporočil glede neplačanih obveznosti do FURS

  Finančna uprava RS (FURS) je bila s strani zavezancev obveščena, da so ti iz elektronskega naslova FURS dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. Vse zavezance opozarjamo, da gre za lažna sporočila, ki so poslana iz lažnega elektronskega naslova in da je v sporočilu virus. Zavezance prosimo, naj sporočila zavržejo in jih zaradi lastne varnosti ne odpirajo.

  Arhiv: Podeljenih 6 posebnih statusov davčnim zavezancem

  Finančna uprava RS je v letu 2016 podelila poseben status šestim davčnim zavezancem, ki so izpolnjevali predpisane pogoje. V oddaji vloge za ta status pa želi spodbuditi še več zavezancev.

  Arhiv: Zadnje priložnosti za seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2016

  Do konca meseca bosta predavateljici Maja Bohorič Rade in Barbara Guzina izvedli seminarje še v Novem mestu, Novi Gorici, Postojni, Murski Soboti in Zagorju ob Savi.
  Udeleženci so povedali, da jim je všeč strokovnost predavateljic oz. odličen strokoven nastop, sproščenost ter da se vprašanja rešuje sproti med predavanjem.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nov način podpisovanja dokumentov FURS

  Odslej se bodo dokumenti Finančne uprave RS, ki se izdelajo in podpišejo v elektronski obliki, tiskali in pošiljali davčnim zavezancem kot kopija dokumenta. To pomeni, da se takšni dokumenti ne bodo več lastnoročno podpisovali. Fizični prepis dokumenta ima odslej enako dokazno vrednost kot izvirnik v elektronski obliki.

  Arhiv: Brezplačna aplikacija miniBlagajna za mobilne telefone in tablice

  Brezplačna mobilna aplikacija Finančne uprave RS, ki se imenuje miniBlagajna, omogoča izdajanje gotovinskih računov na POS tiskalnikih z uporabo Android tablice ali Android pametnega telefona.

  Arhiv: Seminar: Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1.1.2017

  Gospodarska zbornica Slovenije vas v sodelovanju z davčno pisarno DDr. Jaklitsch & Mag. Picej iz Celovca vabi, da se udeležite seminarja »Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1.1.2017«, ki bo v ponedeljek, 16. januarja 2017 ob 10.00 uri na GZS, Dvorana A (I nadstropje).

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2016

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Maja Bohorič Rade in Barbara Guzina. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Novi Gorici, Postojni, Murski Soboti, Zagorju ob Savi in Velenju v decembru 2016 in januarju 2017.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

  Arhiv: Zavajajoče oglaševanje - Business Register 2016/2017

  Želimo vas opozoriti, da gre še za eno izmed zavajajočih oglaševanj s strani poslovnih imenikov oz. registrov, ki izkoriščajo premajhno stopnjo skrbnosti posameznikov/podjetij pri podpisovanju dokumentov iz tujine.

  Arhivi