Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: GZS: Obvezno testiranje: Vlada RS naj zagotovi povračilo stroškov pravnim osebam

    GZS je na Vlado RS naslovila poziv, da zagotovi sredstva za povračilo pristojbin (stroškov) pravnim osebam, ki nastajajo zaradi obveznega testiranja kot pogoja za ponovno odprtje gospodarske dejavnosti.

    Arhiv: GZS: Aktualna vprašanja in odgovori v zvezi s PKP8 in drugo interventno zakonodajo

    V pravni službi GZS so dopolnili nabor najpogostejših vprašanj na temo interventne zakonodaje z naborom vprašanj vezanih na novo sprejeti PKP8.

    Arhiv: FURS: Podjetniki in podjetja, želite plačati vse prispevke z enim plačilom? Uporabljajte e-račun.

    Zaradi poenostavljenega plačila obveznosti do Finančne uprave so zavezanci lani poravnali prispevke za socialno varnost s kar 75.722 manj plačilnimi nalogi in na ta način privarčevali skoraj 66 tisoč EUR bančnih stroškov.

    Arhiv: 57. redna seja Vlade Republike Slovenije, 11. 2. 2021

    Vlada je sklenila, da se s ponedeljkom odpravi omejitev gibanja med občinami in se dovoljuje zbiranje do deset ljudi. Prav tako se v šole vračajo vsi učenci osnovnih šol, razen tistih, ki imajo počitnice. S ponedeljkom bodo dovoljene tudi vse trgovinske dejavnosti brez omejitve.

    Arhiv: FURS: Nepravilno spremenjena davčna obdobja

    FURS obvešča, da so imeli nekateri davčni zavezanci ob centralni menjavi obdobij, izvedeni v času med 5. in 6. 2. 2021, napačno izračunan promet. Navedena napaka je bila odpravljena, višina prometa se je ponovno izračunala in na tej podlagi se je tem davčnim zavezancem davčno obdobje spremenilo v mesečno davčno obdobje, in sicer od januarja 2021 dalje.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za januar

    Od srede, 10. februarja, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za januar 2021.

    Arhiv: GZS: Seznam izvajalcev hitrih testov

    Vlada RS je določila več dejavnosti, kjer izjemoma lahko opravljajo storitve tudi v času epidemije. Pogoj je, da zaposleni enkrat tedensko opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 po HAGT (hitri test) ali PCR metodi. V tabeli je seznam nekaterih organizacij, ki izvajajo hitre teste.

    Arhiv: FURS: Danes nakazilo mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za januar 2021

    Mesečni temeljni dohodek bo prejelo več kot 32.000 upravičencev v skupni višini 36 milijonov evrov, izgubljen dohodek zaradi karantene ali varstva otrok pa 1.400 zavezancev v skupnem znesku skoraj 750.000 evrov.

    Arhiv: 5 namigov za konstruktivno podajanje povratnih informacij na daljavo

    Delo od doma je še vedno eden najpomembnejših ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije, zato smo na portalu https://officevibe.com/ poiskali pet namigov o tem, kako dati konstruktivne povratne informacije zaposlenim pri delu na daljavo. Podajanje povratnih informacij je sicer vedno dobrodošlo, saj zaposlenim omogoča, da kar najbolje izkoristijo svoj potencial.

    Arhiv: GZS: Sprejeti #PKP8 prinaša manj, kot bi moral

    #PKP8, ki je bil potrjen na včerajšnji seji Državnega zbora, prinaša nujne ukrepe, a je gospodarstvo s sprejetim besedilom zakona le delno zadovoljno, saj so podjetja od #PKP8 pričakovala več. Na GZS pričakujemo, da bodo izpuščena področja bolje naslovljena v napovedanem #PKP9.

    Arhivi