Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Spletni seminar: Naredimo delo na domu varno in zdravju prijazno

    Združenje medicine dela, prometa in športa ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti organizirata spletni seminar »Naredimo delo na domu varno in zdravju prijazno«, ki bo potekal preko videokonferenčne platforme Zoom v sredo, 3. februarja 2021, s pričetkom ob 13.00.

    Arhiv: ZRSZ: Vloge za začasno čakanje na delo po uveljavitvi PKP8

    Vloge za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo bod na Zavodu RS za zaposlovanje spet lahko sprejemali po uveljavitvi novega interventnega zakona PKP8.

    Arhiv: FURS: Pomoč, prejeta na podlagi interventnih ukrepov in njihova obravnava v davčnem obračunu DDPO in DohDej

    Skladno z računovodskimi standardi vse pomoči, prejete na podlagi interventnih ukrepov, predstavljajo prihodke davčnega zavezanca, kar pomeni, da jih je potrebno vključiti v davčni obračun DDPO in DohDej pod zaporedno št. 1 (Prihodki, ugotovljeni po pravilih o računovodenju). Pojasnjevanje računovodskih standardov ni v pristojnosti FURS, zato zavezance prosimo, da se v zvezi z nadaljnjimi vprašanji, ki se nanašajo na ugotavljanje prihodkov po pravilih o računovodenju, obračajo na Slovenski inštitut za revizijo (SIR). V nadaljevanju zato v zvezi s tem podajamo nezavezujoče usmeritve glede obravnave prihodkov po pravilih o računovodenju.

    Arhiv: ZZZS: Nevštevanje dodatkov zaradi epidemije COVID-19 v osnovo za nadomestila plač v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja

    S tem navodilom dopolnjujemo dosedanje informacije o nevštevanju dodatkov zaradi epidemije COVID-19 v osnovo za nadomestila plač v breme ZZZS.

    Arhiv: FURS: Izjava za delodajalce o izplačilu kriznega dodatka je že na eDavkih

    Od prejšnjega tedna je na eDavkih dostopna Izjava o izplačilu kriznega dodatka (NF-KrizniDod). Za povračilo izplačanega tovrstnega dodatka delodajalec preko informacijskega sistema FURS predloži izjavo, s katero izjavlja, da je zaposlenemu izplačal krizni dodatek.

    Arhiv: FURS: Onemogočeno plačevanje iz eDavkov preko spletne banke Abanet

    Davčne zavezance, ki so do 31. 12. 2020 svoje obveznosti poravnavali s spletnim plačilom iz eDavkov preko spletne banke Abanet, pozivamo, da pri plačevanju obveznosti po 1. 1. 2021 ne uporabljajo računa in reference, določene pri predhodnih plačilih iz eDavkov. Taka plačila se štejejo kot napačna in jih Uprava za javna plačila vrne na račun zavezanca.

    Arhiv: FURS: Izvršba nedavčnih obveznosti

    Sprememba dokumenta

    Arhivi