Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Še do 15. januarja 2021 lahko uveljavljate povračilo nekritih fiksnih stroškov za obdobje oktober - december 2020

    Sedmi protikorona paket (PKP7) je prinesel tudi ugodnejše pogoje za ugotavljanje upravičenosti do delnega povračila nekritih fiksnih stroškov in upravičenega zneska te pomoči. V tej zvezi se širi oziroma spreminja metodologija izračuna upada prihodkov in števila zaposlenih.

    Arhiv: MDDSZ: Postopki pri testiranju delavcev na COVID 19

    Na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejemamo vprašanja delodajalcev in delavcev glede (hitrega) testiranja delavcev na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ter cepljenja proti virusu.

    Arhiv: Krizni dodatek: GZS dala pobudo za spremembo mnenja MDDSZ glede upoštevanja poslovne uspešnosti

    S strani GZS je bila poslana pobuda na MDDSZ, da ponovno preudari mnenje z dne 8.1.2021 in ga oblikuje v smeri, da se poslovna uspešnost, ugotovljena in izplačana za določeno obdobje, pri pridobitvi pravice do kriznega dodatka po ZIUPOPDVE, upošteva v sorazmernih deležih, npr. za enoletno obdobje v višini ene dvanajstine na mesec upoštevaje referenčno obdobje izplačila. Taka interpretacija pa ne sme vplivati na že pridobljeno pravico do kriznega dodatka za obdobje marec - maj 2020.

    Arhiv: GZS danes praznuje 170-letnico delovanja

    GZS-jeva zgodba v času

    Arhiv: AJPES: Predložitev letnih poročil za leto 2020

    Aplikacija za predložitev letnih poročil za vse vrste poslovnih subjektov bo na voljo predvidoma od 19. 1. 2021 dalje.

    Arhiv: ZRSZ: Veliko prejetih vlog za karanteno in višjo silo

    Do 11. januarja prejeli več kot 7 tisoč vlog iz tega naslova

    Arhiv: FURS: Obrazec za pridobitev pomoči za teste na virus SARS-CoV-2 bo na voljo predvidoma 14. januarja 2021

    Pravne osebe, ki so organizirane kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge so upravičene do pomoči za izvedbo hitrih testov v višini 40 eurov na zaposlenega na dan oddaje vloge, ki jo je treba vložiti prek eDavkov najpozneje do 30. januarja 2021. FURS izplača pomoč v enkratnem znesku.

    Arhiv: MGRT: Brezplačne zaščitne maske za samozaposlene in mikro podjetja

    Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi k prevzemu brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

    Arhiv: FURS: Izjava za mesečni temeljni dohodek za januar, februar in marec je že na voljo

    Od 11. januarja 2021 dalje lahko samozaposleni, družbeniki in kmetje oddate izjavo za mesečni temeljni dohodek za januar, februar in marec 2021.

    Arhivi