Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Spet odprtih več trgovin, naprave lahko zaženejo tudi na smučiščih

    Ljubljana, 06. februarja (STA) - V skladu z novimi vladnimi odloki se lahko danes odpre več trgovin in storitev, med drugim vse prodajalne in servisne delavnice s površino do 400 kvadratnih metrov, a le tam, kjer bodo uspeli zagotoviti testiranje na novi koronavirus za zaposlene. Na vseh smučiščih po državi pa lahko danes zaženejo naprave.

    Arhiv: STA: Osmi protikoronski zakon že začel veljati

    Ljubljana, 04. februarja (STA) - Osmi protikoronski zakon, ki ga je državni zbor sprejel v torek ponoči, je bil danes objavljen v uradnem listu in bo začel veljati v petek. Z njegovo uveljavitvijo se dosedanjim ukrepom za blažitev posledic epidemije covida-19 pridružuje še za 320 milijonov evrov dodatnih.

    Arhiv: FURS: Pregled knjigovodskega stanja preko eKartice, 5. 2. 2021

    FURS obvešča, da na eKartici prikaz otvoritvenega stanja in salda, pri zavezancih, ki so imeli v preteklem letu odložene davčne obveznosti zaradi epidemije, morda ni pravilen (npr. v otvoritveno stanje so neustrezno prenesene izravnane nezapadle postavke na prispevkih), do ureditve pravilnega prikaza na eKartici za informacijo o dolgu uporabljajte eKarticaO (odprte postavke), ki izkazuje pravilno knjigovodsko stanje.

    Arhiv: ZRSZ: Znova možna oddaja vloge za začasno čakanje na delo

    Od danes, 5. februarja, na portalu za delodajalce znova lahko oddate vlogo za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo.

    Arhiv: FURS: Kaj osmi paket protikorona ukrepov prinaša davčnim zavezancem?

    Osmi paket protikorona ukrepov (PKP8) se med drugim nanaša na povračila dela minimalne plače v obliki mesečne subvencije in na znižanje minimalne osnove za obračun prispevkov za delavce v delovnem razmerju. Spreminja pa tudi nekatere ukrepe iz sedmega paketa protikorona ukrepov (PKP7).

    Arhiv: ZZZS: Nevštevanje dodatkov zaradi epidemije COVID v osnovo za nadomestila plač v breme OZZ

    Dopolnitev informacije z dne 29. januar 2021 in zbirna preglednica.

    Arhiv: GZS: Sprejeti #PKP8 prinaša manj, kot bi moral

    #PKP8, ki je bil potrjen na včerajšnji seji Državnega zbora, prinaša nujne ukrepe, a je gospodarstvo s sprejetim besedilom zakona le delno zadovoljno, saj so podjetja od #PKP8 pričakovala več. Na GZS pričakujemo, da bodo izpuščena področja bolje naslovljena v napovedanem #PKP9.

    Arhiv: MDDSZ: Ukrepi osmega protikorona zakona

    Zakonu o dodatnih ukrepih za omilitev posledic Covid-19 (PKP8), ki ga je potrdil Državni zbor dne 3. 2. 2021, je namenjen zmanjševanju škodljivih posledic širjenja koronavirusa na prebivalstvo, gospodarstvo in na drugih področjih. V ospredje so ponovno postavljeni ukrepi za ohranitev delovnih mest in pomoči gospodarstvu, prioritetno pa se naslavlja tudi celostno skrb za starejše. PKP8 širi solidarnostne dodatke na še nekatere skupine ranljivih.

    Arhivi