Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Izvedeno prvo izplačilo delodajalcem za povračilo nadomestila plače

    Ob pregledu izplačil so na ZRSZ ugotovili, da izplačila niso bila izvedena za vse upravičence, ki so oddali obrazce REK do vključno 29. 4. 2020. Poleg tega je prišlo do napak v primerih, ko so delodajalci do tega roka oddali več obrazcev REK za isto osebo za isto obdobje in enak datum izplačila.

    Arhiv: Webinar RGZC: Kako naravnati možgane, da nam bodo v pomoč tudi v teh časih

    Kadar smo navajeni na določen način delovanja, se zelo težko spremenimo. To se je izkazalo tudi v tem času epidemije, ko smo pahnjeni v drugačen način razmišljanja in delovanja. Vabljeni na webinar s Sašo Einsiedler, ki bo 21. maja ob 11. uri.

    Arhiv: AJPES: Udeležba v obveznem pobotu je pogoj za pridobitev kredita s poroštvom RS

    Na podlagi sprejetih interventnih ukrepov boste lahko pri bankah in hranilnicah zaprosili za odobritev likvidnostnega kredita s poroštvom države. Med pogoji za prevzem poroštva je tudi vključenost kreditojemalca v sistem obveznega večstranskega pobota AJPES.

    Arhiv: Webinar GZS: Zmanjšanje stroškov z analizo verige vrednosti

    V času epidemije covid-19 je posebna pozornost vsakršnega podjetja usmerjena tudi v zniževanje stroškov poslovanja. Kako se pri tem izogniti napakam? Kje najti vire za dodatno rast? Webinar z Svyatoslavom Biryulinom bo v petek 15. maja 2020 od 10.00 do 11.00 ure.

    Arhiv: FURS: Oprostitev plačila prispevkov za PIZ za dobo s povečanjem po ZIUZEOP

    Oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje po Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) se nanaša tudi na prispevke PIZ za dobo s povečanjem.

    Arhiv: FURS: Poenostavitev eDavkov za zakonite zastopnike podjetij

    V eDavkih je na voljo nova funkcionalnost, ki odpravlja administrativne ovire. Namenjena je zakonitim zastopnikom poslovnih subjektov.

    Arhiv: Posnetek webinarja: Spopadanje s stresom v kriznih situacijah

    Kaj je kriza in kako jo doživljamo? Na kakšen način lahko sebi in drugim v krizni situaciji olajšamo življenje? Webinar je vodil dr. Željko Ćurić.

    Arhiv: Posnetek webinarja: Digitalna transformacija po Covid-19: nujnost, ne izbira

    Epidemija Covid-19 je od podjetij zahtevala hitro reakcijo in pripravljenost na delo od doma preko oddaljenih dostopov in novih komunikacijskih orodij, ki so jo slovenska podjetja večinoma opravila uspešno. Je pa nova situacija tudi pokazala, da moramo o digitalni transformaciji razmišljati strateško, ne zgolj gasiti požare. Visoko digitalizirana podjetja so na obdobje, ki sledi, bolje pripravljena – nekatera izmed njih so prav novi zmagovalci te krize.

    Arhiv: FURS: Danes 8. maja 2020 nakazilo mesečnega temeljnega dohodka

    Nakazilo je prejelo 37.516 samozaposlenih, kmetov, družbenikov in verskih uslužbencev, ki so do 30. aprila 2020 prek eDavkov vložili izjavo.

    Arhiv: ZRSZ: Prva povračila nadomestila plače za več kot 75.000 zaposlenih izplačana 11. maja 2020

    V ponedeljek, 11. maja 2020, bo ZRSZ za povračilo nadomestila plač izplačal 27,7 milijona EUR za 75.190 zaposlenih, za katere ste delodajalci do 30. 4. 2020 oddali obrazce REK z navedbo vrste dohodka 1004.

    Arhivi