Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Oddaja OPSVZ, OPSVL, OPSVK in OPSVP za mesec april in maj 2020 v primeru bolniške odsotnosti

    Navodila FURS za izpolnjevanje OPSV s primeri.

    Arhiv: FURS: Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa (dopolnitev)

    Zaradi pogostega spreminjanja dokumenta so na FURS postavili stran, kjer lahko preko novic spremljate spremembe dokumenta. V posamezni novici so navedene vse spremembe v dokumentu (našteta so spremenjena, dodana in izbrisana vprašanja).

    Arhiv: ZZZS: Uveljavitev določb o podaljšanju napotnice (za administrativno razbremenitev zdravnikov in za poenostavitev za zavarovane osebe)

    Od 8. maja 2020 širitev pooblastila za zdravljenje z novo pristojnostjo in obveznostjo napotnega zdravnika za podaljšanje veljavnosti napotnice.

    Arhiv: ZZZS: Ponovno omogočeno vročanje v nenujnih zadevah

    Na podlagi Zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (v nadaljnjem besedilu: ZZUSUDJZ-A), je od 1. maja 2020 dalje ponovno omogočeno vročanje tudi v nenujnih zadevah.

    Arhiv: Vprašanja in odgovori o novih bančnih posojilih

    Kdo je upravičen do posojil? Do kdaj je možno zaprositi za posojilo? Na kaj je potrebno paziti pri namenu posojila? Vaša vprašanja in odgovore si lahko preberete v nadaljevanju.

    Arhiv: FURS: Še do 9. maja je čas za uveljavljanje oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov

    Novi rok na podlagi novele ZIUZEOP-A. Velja za samozaposlene, kmete, družbenike in verske uslužbence.

    Arhiv: ZRSZ: Do 9. maja podaljšan rok za oddajo vlog za povračilo izplačanih nadomestil plače

    Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic (ZIUZEOP-A), ki so začele veljati 1. maja, so prinesle nekatere novosti tudi pri uveljavljanju povračila nadomestila plače zaposlenih.

    Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako? (SPREMENJENO)

    FURS je objavil spremenjeno preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov. Z rdečo so označene spremembe glede na novelo ZIUZEOP-A.

    Arhiv: FURS: Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ)

    Sprememba dokumenta, kjer so pojasnjeni bistveni ukrepi, ki se tičejo postopkov pri Finančni upravi Republike Slovenije.

    Arhiv: Veljati je začel drugi paket interventnih ukrepov

    1. maja 2020 je začel veljati drugi paket interventnih ukrepov za blaženje posledic epidemije novega koronavirusa, ki med drugim prinaša državna jamstva za likvidnostna posojila podjetij v skupnem obsegu dve milijardi evrov.

    Arhivi