Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako? (SPREMENJENO)

    FURS je objavil preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov. Z rdečo so označene spremembe.

    Arhiv: MGRT: Pojasnilo glede uvedbe vrednostnih bonov za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih

    V izogib netočnim informacijam, ki napeljujejo na to, da bodo namesto regresa uvedeni vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih, objavljamo pojasnilo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

    Arhiv: MGRT: Dobra praksa pri reševanju problema najemnin poslovnih prostorov

    Ljubljana, 3. april 2020 - Minister Zdravko Počivalšek se je danes sestal z Jožetom Mermalom, predsednikom upravnega odbora družbe BTC in mag. Damjanom Kraljem, glavnim izvršnim direktorjem družbe BTC. Namen srečanja je bil seznanitev s trenutnimi razmerami in težavami z izpadom prihodkov najemnikov prostorov v nakupovalnih središčih in posledično upravljavcev nakupovalnih središč, ki so nastale zaradi izbruha epidemije koronavirusa.

    Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako?-ZASTARELO

    Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) za delodajalce določa tudi ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost. Za izvedbo teh ukrepov pa so predvidene tudi spremembe pri predlaganju REK obrazcev.

    Arhiv: GZS: #PKP1 – rešilni obroč s pomanjkljivostmi

    Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo včerajšnji sprejem prvega paketa interventne zakonodaje, ki je bil težko pričakovan in prinaša nekatere nujne rešitve. To bo v določeni meri olajšalo skoraj nevzdržno situacijo, v kateri se je znašla večina mikro, malih, srednjih in velikih podjetij ter samostojnih podjetnikov. Obžalujemo, da #PKP1 ni bil dopolnjen s predlogi iz gospodarstva, saj bodo nekatere odločitve gospodarstvu po nepotrebnem povzročile nove probleme. Pričakujemo, da bo Vlada RS, kot je potrdil premier na zadnjem srečanju s predstavniki gospodarskih organizacij, te predloge gospodarstva upoštevala v naslednjem koraku v drugem velikem zakonodajnem paketu.

    Arhiv: Zavod za zaposlovanje: Povračilo nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju na delo in zaradi odsotnosti iz razloga višje sile

    Državni zbor je včeraj, v četrtek, 2. aprila, sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.

    Arhiv: Ukrepi MDDSZ za ublažitev in zajezitev posledic pandemije

    Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo v okviru širšega Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane in gospodarstvo pripravili številne ukrepe, s katerimi bomo zajezili oziroma omilili posledice pandemije. Zajeti smo poskušali različne skupine prebivalstva, med njimi tudi starejše, velike družine, socialno ogrožene, prav tako tudi zaposlene, samozaposlene in študente. Ukrepi so bili v Državnem zboru RS že sprejeti, vendar še ne veljajo saj še nisi bili objavljeni v Uradnem listu.

    Arhiv: Pomembno obvestilo v zvezi z zahtevki po ZUIPPP

    Na podlagi 108. člena MEGA zakona se zahtevki, vloženi po ZUIPPP, obravnavajo in odobrijo po MEGA corona zakonu.

    Arhiv: STA: Državni zbor potrdil protikoronski zakon

    DZ je sinoči s 53 glasovi podpore brez amandmajev opozicije potrdil interventni zakon, s katerim bo država pomagala prizadetim podjetjem in posameznikom zaradi epidemije COVID-19.

    Arhivi