Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Delodajalci za izenačitev napotenih delavcev v zakonu o proračunih

    V predlogu zakona o izvrševanju proračunov za naslednji dve leti predlagamo uskladitev dohodninske lestvice, davčnih olajšav in skupnega dohodka z rastjo plač, prav tako pa izenačitev položaja javnih uslužbencev in zaposlenih v gospodarstvu, ki so bili napoteni na delo v tujino. Pripombe in predloge je pet reprezentativnih delodajalskih organizacij - Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije - v obliki amandmajev posredovalo v Državni zbor RS.

    Arhiv: SPS: Krediti za odpravo škode v poplavah avgusta 2023

    Slovenski podjetniški sklad preko javnega razpisa »P7P 2023 - Kredit za odpravo škode v poplavah avgusta 2023« razpisuje skupno 30 mio EUR ugodnih posojil za odpravo škode za podjetja, ki so utrpela gospodarsko škodo v poplavah avgusta 2023.

    Arhiv: 25. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v besedi in sliki

    Na tradicionalnem kongresu, z rdečo nitjo »Pogled v prihodnost«, se je v kongresnem centru zbralo 392 udeležencev.

    Arhiv: 16. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

    136 članov ZRS se je 4. oktobra 2023 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 16. Zboru članov ZRS.

    Arhiv: FURS: Nakazilo pomoči za samozaposlene zaradi posledic poplav in plazov v avgustu 2023

    Pomoč za samozaposlene je za mesec avgust prejelo 331 upravičencev v skupni višini 380 tisoč evrov.

    Arhiv: ZZZS: Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca

    Dne 7. 10. 2023 je v veljavo stopil nov Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca (Uradni list RS 99/2023 z dne 22. 9. 2023).

    Arhiv: FURS: Objavljene so spremembe obrazcev: REK-O, REK-1b in OPSVZ/L,K,P,T za namene uvedbe poročanja o obračunu novega obveznega zdravstvenega prispevka

    Z novelo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju - ZZVZZ-T se uvaja novi obvezni zdravstveni prispevek (v nadaljevanju: OZP), ki ga bodo za obdobje od januar 2024 dalje zavezanci obračunavali na obrazcih, na katerih tudi sedaj obračunavajo obvezne prispevke za zdravstveno zavarovanje.

    Arhiv: Nakup e-Zbornika prispevkov 25. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

    Zbornica računovodskih servisov nudi možnost nakupa e-Zbornika 25. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 113 straneh.

    Arhiv: Sporočilo za javnost: Računovodja mora biti vedno korak naprej

    Kar 365 udeležencev se je zbralo na 25. Kongresu izvajalcev računovodskih storitev, največjem in najpomembnejšem izobraževalnem in družabnem dogodku računovodske stroke. Pod geslom »Pogled v prihodnost« na dvodnevnem dogodku, ki ga tradicionalno vsako leto organizira GZS - Zbornica računovodskih servisov, razpravljajo o novostih in trendih na področju računovodskih storitev, ki so nenazadnje bistvenega pomena za poslovno uspešnost in strateške odločitve podjetij in samostojnih podjetnikov.

    Arhiv: FURS: Obrazec obračuna prispevkov za delodajalce, ki bodo organizirali solidarnostno delovno soboto

    Na eDavkih je na voljo obrazec "Obračun prispevkov za Sklad za obnovo Slovenije – obrazec PODO-OPSOS". Ta obrazec predloži delodajalec, ki je organiziral solidarnostno delovno soboto v skladu s 101. členom Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 – ZIUOPZP (Uradni list RS, št. 95/23).

    Arhivi