Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: 8. izlet članov ZRS: Najlepša italijanska jezera - Lago di Como, Lago di Maggiore - Boromejski otoki in Verona

  Za tradicionalni izlet ZRS v letu 2018, že naš 8. skupaj, smo za vas pripravili nadvse zanimiv program, kje bomo obiskali najlepša italijanska jezera. Izlet bo potekal 1.-3. junija 2018.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Spletni tečaj Informacijska varnost

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Spletni tečaj Informacijska varnost

  Informacijska varnost je vsak dan bolj pomembna, saj so hekerski napadi vse bolj pogosti, posledice pa v obliki izgube podatkov, časa in denarja. Za člane ZRS smo zato pripravili ugodnost, da bi spodbudili vodje računovodskih servisov in zaposlene, da se s pomočjo e-tečaja Informacijska varnost izobrazijo ali osvežijo znanje o načinih izogiba digitalnim varnostnim incidentom ter potencialni poslovni škodi.

  Arhiv: Register dejanskih lastnikov bo vzpostavljen 19. 11. 2017

  Register dejanskih lastnikov omogoča zagotavljanje transparentnosti lastniških struktur poslovnih subjektov, s katerim se zavezancem po ZPPDFT-1 (kamor sodijo tudi računovodski servisi) omogoča dostop do relevantnih podatkov za potrebe izvajanja ukrepa pregleda stranke.
  Računovodski servis je dolžan vpisati podatke le o svojih dejanskih lastnikih (če je s.p., ali enoosebni d.o.o. z lastnikom fizično osebo pa mu tega ni treba). LAHKO pa prevzame za svoje stranke vpis v RDL (torej to, kar morajo posamezni subjekti storiti do 19. januarja 2018) na podlagi ustreznega pooblastila stranke.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi, Kopru in Velenju v decembru 2017 in januarju 2018. Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

  Arhiv: Izobraževalno-razvojni program: Sodobni koncepti prodaje / naravnanost na stranke

  Z Brankom Žuncem, predavateljem na 10. Zboru članov ZRS, bomo izvedli program seminarja s 3 moduli: sodobni koncept prodaje na področju finančno-računovodskih storitev, praktična psihologija strank in kako obdržati ceno / povečati svoj zaslužek.
  POZOR: Začetek izvajanja je prestavljen, novi termini so 8. 12. 2017 ter 16. 1. in 2. 2. 2018.
  Vljudno vabljeni, na voljo je še nekaj prostih mest!

  Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa, november 2017

  V novembru bo potekal še zadnji izpitni rok Strokovni vodja računovodskega servisa v letošnjem letu.

  Arhiv: Računovodje ne beremo samo zakonov! (Nacionalna kampanja Slovenija bere)

  Na letošnjem 10. Zboru članov ZRS smo pod sloganom »Ne beremo samo zakonov!« slavnostno podpisali pristopno izjavo in tako kolektivno postali partner kampanje »Slovenija bere« ter prejeli potni list v deželo branja.

  Arhiv: Nakup Zbornika prispevkov 19. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

  ZRS ponuja Zbornik prispevkov 19. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev na 114 straneh.

  GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2018

  Vabimo vas k sodelovanju pri anketi GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2018, s katerim boste pridobili poročilo o pričakovanih trendih v slovenskem gospodarstvu. Anketa je vključena v mednarodno poročilo Eurochambres, ki vam ga bomo po izidu poslali. Tam so navedena pričakovanja gospodarstvenikov z evropskih trgov.

  Arhiv: 19. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v besedi in sliki

  240 udeležencev se je zbralo na 19. Kongresu izvajalcev računovodskih storitev, ki je potekal 12. in 13. oktobra 2017 v Kongresnem centru Thermana Laško.

  Arhivi