Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Računovodje ne beremo samo zakonov! (Nacionalna kampanja Slovenija bere)

  Na letošnjem 10. Zboru članov ZRS bomo pod sloganom »Ne beremo samo zakonov!« slavnostno podpisali pristopno izjavo in tako kolektivno postali partner kampanje »Slovenija bere« ter prejeli potni list v deželo branja.

  Arhiv: Sklep o poenotenju nazivov v skupni naziv »Strokovni vodja računovodskega servisa«

  V septembru 2017 je Upravni odbor ZRS sprejel sklep o poenotenju nazivov »osebe, ki so pridobile Potrdilo o usposobljenosti za vodenje računovodskega servisa« pri GZS in »Strokovni vodja računovodskega servisa« pri ZRS, da se poenotita v skupni naziv »Strokovni vodja računovodskega servisa«.

  Arhiv: Poenotenje nazivov v skupni naziv »Strokovni vodja računovodskega servisa«

  V septembru 2017 je Upravni odbor ZRS sprejel sklep o poenotenju nazivov »osebe, ki so pridobile Potrdilo o usposobljenosti za vodenje računovodskega servisa« pri GZS in »Strokovni vodja računovodskega servisa« pri ZRS, da se poenotita v skupni naziv »Strokovni vodja računovodskega servisa«.

  Arhiv: Vabilo na konferenco ''Bomo pripravljeni na EU standard za eRačun?''

  Vabimo vas, da se udeležite konference ''Bomo pripravljeni na EU standard za eRačun?'', ki bo 22. septembra 2017, s pričetkom ob 8.30 in zaključkom ob 13.00 v dvorani A na Gospodarski zbornici Slovenije. Konferenca bo organizirana v okviru projekta ROSE - Readiness of Slovenian eInvoicing, ki je sofinanciran s strani EU in je namenjena vsem zavezancem za javno naročanje, IT podjetjem, ponudnikom ERP in e-poti ter izvajalcem računovodskih storitev.

  Arhiv: Zbiramo prednaročila za koledarje ZRS za leto 2018

  Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: FURS poostreno nad nepredlagatelje obračunov prispevkov za socialno varnost

  Finančna uprava RS bo v drugi polovici septembra 2017 izvajala poostrene aktivnosti nadzora pri delodajalcih, ki za svoje zaposlene ne oddajajo obračunov prispevkov za socialno varnost (v nadaljevanju: REK obrazci) in tako za njih ne plačujejo prispevkov. Nepredlagateljem grozi visoka finančna globa ali celo zaporna kazen do treh let.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: eVročanje: če še niste, potem si preko eDavkov uredite obveščanje na svoj elektronski naslov

  Seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, je vse daljši. Objavljen je na spletni strani FURS. Pravnim osebam in fizičnim osebam z dejavnostjo se dokumenti obvezno vročajo elektronsko, fizičnim osebam pa le, če so prostovoljno vključene v sistem eVročanje. Gre za zelo pomembne akte, zato vse davčne zavezance pozivamo, da (če še niso) uredijo vse potrebno za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov.

  Arhiv: Prijava na 19. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

  V četrtek, 31. avgusta 2017, se zaključuje prvi prijavni rok za prijavo na 19. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, ko se še lahko prijavite po nižji kotizaciji. Rezervirajte si termin in izkoristite prvi rok za prijavo!
  Kot predavatelji bodo sodelovali: mag. Damijan Špes, Martin de Bie (Nizozemska), Anja Križnik Tomažin, mag. Mitja Černe, mag. Blaž Pate in drugi.

  Arhiv: Zbiramo naročila za koledarje ZRS za leto 2018

  Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nadgradnja varnostnih elementov storitve eDavki

  1. 9. 2017 bo Finančna uprava RS vzpostavila višji nivo varnosti medmrežne komunikacije. Za večino zavezancev prenova ne bo imela vpliva glede dostopa do portala eDavki. Problemi bodo nastali pri zavezancih, ki uporabljajo stare operacijske sisteme (Windows XP ali starejši) ali stare verzije brskalnikov, saj bo le-tem onemogočen dostop do portala eDavki. Posledično pozivamo vse tiste zavezance, ki imajo ali zastareli operacijski sistem ali stare verzije brskalnikov, da izvedejo ustrezne nadgradnje programske opreme, da bodo po 31. 8. 2017 lahko nemoteno vstopali v portal eDavki.

  Arhivi