Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Tržni inšpektorat RS: Pozor, možne prevare pri spletnem nakupovanju!

    S spletnim nakupom na lažni spletni strani ste lahko premoženjsko oškodovani, izpostavljeni pa ste tudi morebitni kraji osebnih podatkov, ki so lahko uporabljeni za druge prevare.

    Arhiv: STA: Mesec: Novela o evidentiranju gre v uporabo, čez tri mesece odločitev o morebitnih spremembah (dopolnjeno)

    Ljubljana, 16. novembra (STA) - Novela zakona o evidencah delovnega časa bo od ponedeljka v uporabi, je napovedal minister za delo Luka Mesec. Kot je pojasnil, pa bodo odprli poseben elektronski naslov, na katerega bodo lahko zaposleni in delodajalci tri mesece pošiljali pripombe. Vlada bo nato zakon, če bo treba, popravila. Inšpektorat bo ta čas na terenu v funkciji svetovalca.

    Arhiv: MDDSZ: V veljavo stopa novela zakona o delovnih razmerjih

    Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1D) je bil danes objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije (št. 114/2023) in začne veljati s 16. novembrom.

    Arhiv: FURS: Kritična napaka pri oddaji REK obrazcev je odpravljena, 14. 11. 2023

    FURS obvešča, da so med 9. in 13. 11. 2023 zaznavali težave z sumarnimi polji pri oddaji REK obrazcev. Težava je bila odpravljena 13. 11. 2023.

    AJPES: Umik naslova dejanskega lastnika iz javnega vpogleda

    Iz Registra dejanskih lastnikov (RDL) na portalu AJPES so na podlagi določb Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (51. čl. ZPPDFT-2) umaknili dostop do podatkov o stalnem in začasnem prebivališču dejanskih lastnikov, razen podatka o državi. Polni naslov pa je še vedno dostopen zakonsko upravičenim uporabnikom.

    Računalniški tečaj EXCEL ZA ZAHTEVNE UPORABNIKE

    Skupina B2 d.o.o. napoveduje tečaj EXCEL ZA ZAHTEVNE UPORABNIKE, ki je namenjen komercialistom, analitikom, projektnim vodjem, računovodjem, načrtovalcem poslovnih procesov, finančnikom, ekonomistom, kontrolorjem, kadrovikom idr. Člani Zbornice računovodskih servisov imajo 10 % popust na kotizacijo.

    Arhiv: STA: DZ potrdil novelo interventnega zakona po poplavah

    Ljubljana, 10. novembra (STA) - DZ je danes z glasovi koalicijskih poslancev potrdil novelo interventnega zakona, ki določa dodatne ukrepe in rešitve za odpravo posledic avgustovskih poplav in plazov. Med bistvenimi rešitvami so predplačila za sanacijo stanovanj, ureditev odstranitve ogroženih objektov ter ukinitev obveznega solidarnostnega prispevka.

    Arhiv: Varni na internetu: Prepoznaš lažno trgovino?

    Pred VSAKIM spletnim si nakupom vzemite dve minutki in preverite spletno trgovino, saj v poplavi najrazličnejših ponudnikov, lahko naletite na lažno spletno trgovino ali trgovino s ponaredki. Žal ni enega samega znaka, ki bi z gotovostjo kazal na spletno prevaro, ampak moramo preveriti in kombinirati več sumljivih znakov.

    Arhiv: STA: Bruselj z dogovorom o takojšnjih plačilih v EU

    Bruselj, 08. novembra (STA) - Državljani in podjetja, ki imajo bančni račun v EU, bodo lahko izvajali takojšnja plačila v evrih, potem ko sta Evropski parlament in Svet EU v torek zvečer podprla predlog Evropske komisije o takojšnjih plačilih. Cilj novih pravil je zagotoviti, da so takojšnja plačila v evrih cenovno dostopna, varna in obdelana brez ovir po vsej EU.

    Arhiv: MDDSZ: Novosti pri vodenju evidenc na področju dela in socialne varnosti

    Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-A) je bil sprejet 21. aprila 2023 in je začel veljati 20. maja 2023, uporabljati pa se bo začel šest mesecev po njegovi uveljavitvi, to je 20. novembra 2023. Objavljamo podrobnejša pojasnila o novostih in najpogostejša vprašanja in odgovore.

    Arhivi