Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MGTŠ: Priložnost za tiste oškodovance, ki še niso oddali ocene škode in možnost za izplačilo predplačil

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je na pobudo gospodarstva objavilo poziv za oddajo ocene škode za oškodovance iz gospodarstva po avgustovih poplavah in plazovih, ki do 20. septembra 2023 niso oddali ocene škode. Hkrati ministrstvo obvešča oškodovance, ki so oceno škode že oddali do 20. septembra 2023 in še niso prejeli predplačila, da lahko oddajo vlogo za dodelitev predplačila.

    Arhiv: FURS: MiniBlagajna po novem tudi za negotovinska plačila

    Aplikacijo MiniBlagajna uporablja že 30.000 zavezancev. Finančna uprava je prisluhnila mnogim podjetnikom in podjetjem, ki želijo z MiniBlagajno izdajati tudi račune za negotovinska plačila. Nova verzija aplikacije omogoča tudi izpis računa s »QR kodo za plačilo« za lažje, enostavnejše in hitrejše plačilo računa.

    Arhiv: e-Seminar ZRS: Učinkovita uporaba LinkedIn

    Zbornica računovodskih servisov vabi na e-seminar ZRS: Učinkovita uporaba LinkedIn, v četrtek, 23. novembra 2023, od 9.00 do 12.20 ure, na platformi ZOOM. Dogodek organizira podjetje Actuado d.o.o., ki je digitalna marketinška agencija, ki s storitvami vhodnega marketinga in prodaje naročnikom omogoča doseganje poslovnih ciljev. So edini Hubspot Platinum Solutions Partner v Sloveniji.

    Arhiv: Varni na internetu: Nakupuješ na spletu? Pazi na lažna SMS-sporočila

    Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT v sklopu programa Varni na internetu opozarjajo na previdnost pri spletnem nakupovanju.

    Arhiv: STA: V veljavi novela interventnega zakona po poplavah

    Ljubljana, 21. novembra (STA) - Z današnjim dnem je začela veljati novela interventnega zakona, ki določa dodatne ukrepe in rešitve za odpravo posledic avgustovskih poplav in plazov. Med bistvenimi rešitvami so predplačila za sanacijo stanovanj, ureditev odstranitve ogroženih objektov ter ukinitev obveznega solidarnostnega prispevka.

    Trajnostno poročanje

    Špela Kumelj, predstavnica ZRS v Evropski zvezi računovodij in revizorjev za mala in srednje velika podjetja, opozarja še na skorajšnje spremembe na področju poročanja o trajnostnosti, ki bodo močno vplivale na delo računovodij in so povezane tudi s kvaliteto njihovih informacij. »V zadnjih nekaj letih so se razmere na tem področju hitro spreminjale, s sprejetjem Direktive o poročanju podjetij o trajnostnosti (Direktiva CSRD) pa se bo tovrstno poročanje še spremenilo in razširilo,« napoveduje Kumljeva, tudi direktorica in lastnica računovodskega servisa REGISTRATOR.

    Arhiv: Posvet ZRS: Ali ste pripravljeni na prihajajoči zakon o obveznih eRačunih za gospodarstvo?

    Zbornica računovodskih servisov in ZZI d.o.o. vabita na posvet: Ali ste pripravljeni na prihajajoči zakon o obveznih eRačunih za gospodarstvo?, ki bo potekal v ponedeljek, 27. novembra 2023, od 9.00 do 12.30 ure v ŽIVO v dvorani A na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana ali preko ZOOM. Posvet je namenjen članom ZRS in GZS.

    Arhiv: UIL: Varstvo intelektualne lastnine za podjetja - spletni dogodek

    Urad za intelektualno lastnino v sodelovanju z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino vabi na spletni dogodek “Ideas Powered for Business”, ki bo 5. decembra ob 10. uri in je namenjen malim in srednje velikim podjetjem.

    Arhiv: SPOT: Od 1. 1. 2024 naprej se na portalu SPOT uvaja dostop do elektronskega Potrdila o darovanju krvi

    Nadgradnja postopka eBOL in uvedba ePotrdila o darovanju krvi.

    Arhiv: Strokovni svet SIR je na predlog Komisije za SRS 15. novembra sprejel nove SRS 2024

    Komisija za SRS-je je po opravljeni analizi in primerjavi obstoječih SRS-jev z MRS-ji oziroma MSRP-ji ter z upoštevanjem Direktive 2013/23 EU Evropskega parlamenta in Sveta pripravila predlog sprememb in dopolnitev SRS-jev. Strokovni svet Inštituta je na predlog Komisije za SRS-je 15. novembra 2023 sprejel nove SRS-je 2024, ki jih je poslal v soglasje Ministrstvu za finance in Ministrstvu za gospodarstvo, šport in turizem. Po pridobitvi soglasja bodo SRS-ji 2024 objavljeni v uradnem listu. 12. decembra bodo člani komisije za SRS spremembe prestavili tudi na spletnem seminarju.

    Arhivi