Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Vesna Nahtigal z novim leto prevzema funkcijo generalne direktorice GZS

    Vesna Nahtigal je s 1. januarjem 2023 imenovana za novo generalno direktorico GZS s štiriletnim mandatom.

    Arhiv: SI-CERT: Spet o phishingu

    Phishing je zelo enostavna, a hkrati izredno učinkovita prevara, s katero spletni goljuf pridobi osebna uporabniška imena in gesla za dostop do storitev kot so elektronska pošta, Facebook ali PayPal.

    Arhiv: SI-CERT: Ali lahko zaupam spletni trgovini?

    Pred VSAKIM spletnim si nakupom vzemite dve minutki in preverite spletno trgovino, saj v poplavi najrazličnejših ponudnikov, lahko naletite na lažno spletno trgovino ali trgovino s ponaredki. Žal ni enega samega znaka, ki bi z gotovostjo kazal na spletno prevaro, ampak moramo preveriti in kombinirati več sumljivih znakov.

    Arhiv: STA: Elektronsko poslovanje v postopkih zaradi insolventnosti tudi za fizične osebe

    Ljubljana, 06. decembra (STA) - Medtem ko je elektronsko poslovanje v postopkih zaradi insolventnosti že nekaj let omogočeno različnim profesionalnim uporabnikom informacijskega sistema e-sodstvo in pravnim osebam, je odslej tovrstno poslovanje na voljo tudi fizičnim osebam, udeleženim v teh postopkih, so danes sporočili iz Vrhovnega sodišča RS.

    Arhiv: STA: Vlada z dopolnitvijo uredbe o omejitvi cen elektrike jasneje opredelila obseg poslov

    Ljubljana, 06. decembra (STA) - Vlada je na dopisni seji dopolnila uredbo o določitvi mehanizma oblikovanja cene električne energije za velike poslovne odjemalce. S tem se po pojasnilih ministrstva za infrastrukturo bolj jasno opredeljuje vrste poslov, s katerimi se do konca leta sklepajo dobave elektrike v letu 2023, in obravnavo dokupov manjkajočih količin.

    Arhiv: GZS, OZS, TZS, ZDS in ZDOPS ne podpirajo modela pomoči za energente

    Delodajalske organizacije so na predsednika vlade naslovile pismo, v katerem so izrazile skupno stališče, da modela pomoči za energente (zlasti električno energijo, pa tudi za zemeljski plin in tehnološko paro) podjetjem, kot izhaja iz Predloga Zakona o pomoči za gospodarstvo za omilitev posledic energetske krize (v nadaljevanju: Predlog zakona), ne podpirajo.

    Arhiv: STA: Vlada sprejela predlog zakona o pomoči gospodarstvu v energetski krizi

    Ljubljana, 06. decembra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela predlog zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize, ki vključuje subvencioniranje visokih cen elektrike, plina in pare, subvencioniranje dveh ukrepov za ohranjanje delovnih mest ter ukrepe za zagotavljanje likvidnosti podjetij. Ukrepi so ocenjeni na 1,2 milijarde evrov.

    Arhiv: IP: Rok hrambe dokumentacije za obračun plač

    Podatki o plačah in nadomestilih plač, ki bremenijo delodajalca, se vodijo v okviru evidence stroškov dela. Dokumenti s podatki o delavcu, za katerega se preneha voditi evidenca o stroških dela, se hranijo kot listina trajne vrednosti, ki jo mora delodajalec predložiti na zahtevo pristojnega organa.

    Arhiv: IP: Na kaj moram biti pozoren, ko potujem na destinacije izven EU?

    Kadar potujete v države izven EU, ne pozabite zaščititi svojih osebnih podatkov. Nekaj priporočil IP za zaščito vašega mobilnega telefona, računalnika ali tablice.

    Arhiv: Svet EU: Svet dal končno zeleno luč direktivi glede poročanju podjetij o trajnostnosti

    Svet EU je dokončno odobril direktivo glede poročanja podjetij o trajnostnosti. Direktiva krepi obstoječa pravila o nefinančnem poročanju, ki so bila z direktivo o nefinančnem poročanju vključena v računovodsko direktivo.

    Arhivi