Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Na portalu eDavki je zagotovljen vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2021 iz REK obrazcev

    Na portalu eDavki je zaradi ugotovljene napake pri podatkih vira 1102 zagotovljena nova popravljena verzija podatkov za vpogled v podatke za odmero dohodnine za leto 2021 iz REK obrazcev. Glede na prvotne podatke je spremenjen tudi datum zajema vključenih REK obrazcev.

    Arhiv: GZS - EU Business Talks: Nizozemska / Netherlands

    Tokratna gostja bo Andrea Meddel, lastnica podjetja DURF Financial Planners iz mesta Amersfoort na Nizozemskem. Podjetje svetuje delodajalcem o finančnem (upokojenskem) načrtu svojih zaposlenih. Istočasno, za podjetnike in posameznike izvaja storitve finančnega coachinga in odgovarja na izzive kompleksnih finančnih vprašanj. Klepet »EU BUSINESS TALKS«, se bo odvijal v torek, 18. januarja 2022 ob 14. uri po slovenskem času.

    Arhiv: FURS: Samozaposleni, družbeniki in kmetje: vlogo za povračilo izgubljenega dohodka zaradi karantene za lani oddajte do 15. 1. 2022

    Za povračilo delno izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za obdobje od 1. julija do 31. decembra 2021 mora upravičenec preko eDavkov predložiti vlogo (NF-Karantena) najpozneje do 15. januarja 2022, za obdobje od 1. januarja do 28. februarja pa v 15 dneh od pridobitve dokazila o nastopu karantene ali višje sile zaradi obveznosti varstva otroka zaradi druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja vrtca ali šole, vendar najpozneje do 15. julija 2022. Vloge ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

    Arhiv: GZS praznuje 171. let

    Naša zgodovina se je začela 12. januarja 1851, ko je v Ljubljani pričela delovati prva čez-sektorska gospodarska zbornica na Slovenskem, ustanovljena po odloku Franca Jožefa v okviru Avstrijskega cesarstva.

    Arhiv: GZS: III. raziskava na temo družbene odgovornosti v poslovni javnosti - vabljeni k izpolnjevanju vprašalnika

    Gospodarska zbornica Slovenije kot partner projekta že tretje leto sodeluje pri uvajanju certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, kjer vsako leto pripravimo kratek anketni vprašalnik v povezavi z družbeno odgovornostjo podjetij/organizacij, ki vam ga pošiljamo v ponovno izpolnjevanje.

    Arhiv: Napotovanje delavcev - video vodič za delodajalce

    GZS je kot pridruženi partner sodelovala v projektu POW BRIDGE – Bridging the gap between legislation and practice in the posting of workers. Rezultat projekta je praktični vodnik za delodajalce, ki v okviru prostega pretoka opravljanja storitev v EU napotujejo svoje delavce na delo v druge države članice EU.

    Arhiv: GZS: Problematika visokih cen energentov – Sodelujte v anketi

    GZS si kot glasnik gospodarstva želi podati aktualne in verodostojne informacije o situaciji v podjetjih, ki so posledica visokih cen energije, zato vabljeni k izpolnitvi anonimne ankete o porabah in zakupih energije v naslednjem obdobju. Vaše odgovore pričakujemo do četrtka, 13. 1. do 12. ure, da jih bomo lahko uporabili za utemeljevanje na vladi kot tudi pripravi nadaljnjih ukrepov.

    Arhiv: SPS: Storitev PRVA i

    Storitev je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem s tržno zanimivimi proizvodi, ki želijo ugotoviti, kaj vse lahko zavarujejo kot svojo intelektualno lastnino in kakšne prednosti jim to lahko prinese.

    Arhiv: AJPES: Ukinitev poročanja podatkov o izplačilu regresa

    Pravnim osebam zasebnega sektorja od 1. 1. 2022 dalje ni več potrebno prek portala AJPES poročati podatkov o izplačanem regresu za letni dopust. Podatke za potrebe statističnega raziskovanja bo Statistični urad RS pridobival neposredno pri Finančni upravi RS.

    Arhiv: AJPES: Predložitev letnih poročil za leto 2022

    Aplikacija za predložitev letnih poročil za vse vrste poslovnih subjektov bo na voljo predvidoma od 18. januarja 2022 dalje.

    Arhivi