Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Načini obračunavanja računovodskih storitev

  Ponudniki navadno računovodske storitve obračunavamo na tri različne načine ali kot kombinacijo vseh treh. Z izbiro najprimernejšega načina si zagotavljamo čim manj tveganj pri poslovanju, hkrati pa se prilagajamo potrebam in željam naših strank.

  Arhiv: Izobraževanje zaposlenih je dobra investicija v razvoj

  Računovodski servisi, ki želite svojim strankam ponuditi kakovostne in napredne storitve, morate nenehno skrbeti za izobraževanje svojih zaposlenih. Letni kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki bo 11. in 12. oktobra potekal v kongresnem centru Thermana Laško, je izvrstna priložnost za pridobivanje in osveževanje znanja, pa tudi za izmenjavo izkušenj ob druženju s kolegi iz stroke.

  Arhiv: Uporabniki računovodskih storitev najbolj cenijo kakovost, odzivnost in natančnost

  Raziskava, ki smo jo izvedli med uporabniki računovodskih storitev, je pokazala, da se je večina za ponudnike odločala na podlagi priporočil. Najpomembnejši kriteriji za izbiro in daljnoročno sodelovanje so bili kakovost, odzivnost, natančnost in poznavanje zakonodaje, cena storitev pa ni igrala večje vloge.

  Arhiv: Spremembe prinašajo priložnosti

  Hiter napredek novih tehnologij prinaša tudi nenehne spremembe poslovnega okolja. O tem, kako smo pripravljeni nanje, bomo razpravljali tudi na letošnjem Kongresu izvajalcev računovodskih storitev, ki bo potekal 11. in 12. oktobra v kongresnem centru Thermana Laško. Pohitite s prijavami!

  Arhiv: Kako strokovno podkovan je vaš računovodja?

  V Sloveniji računovodska dejavnost ni zakonsko urejena, zato si pri ZRS za visoko kakovost storitev in znanja prizadevamo z registri članov, ki so prav tako zavezani temu.

  Arhiv: Zavarujte se pred strokovnimi napakami

  Nihče ni popoln, vsi delamo napake. A kdor je odgovoren, se nanje pripravi. V računovodski stroki je to še posebej pomembno, saj napak ne občutimo le izvajalci računovodskih storitev, ampak tudi naše stranke.

  Arhiv: Primeri dobre prakse promocije zdravja na delovnem mestu

  Nekatera podjetja se zavedajo, da z rednim servisiranjem pisarniških naprav znatno zmanjšajo stroške vzdrževanja, na zaposlene pa pogosto kar pozabijo. Že z majhnimi ukrepi lahko znatno zmanjšate bolniške odsotnosti in z dobrimi delovnimi pogoji poskrbite za večjo učinkovitost. Predstavljamo vam tri primere dobre prakse, ki vas bodo morda navdihnili in spodbudili.

  Arhiv: Slovenski računovodje in davčni svetovalci so bili izpostavljeni pritiskom k neetičnim in nezakonitim dejanjem

  V raziskavi "Računovodje pod pritiskom", ki smo jo izvedli v sodelovanju z Evropsko zvezo računovodij in revizorjev za mala in srednje velika podjetja (EFAA), je kar 57 % slovenskih anketirancev odgovorilo, da so bili izpostavljeni pritisku, da bi delovali v nasprotju s poklicno etiko ali davčno zakonodajo. Več o rezultatih raziskave preberite v članku.

  Arhiv: Na delovno mesto ne hodite bolni

  Najpogostejši razlogi za prisotnost na delovnem mestu kljub bolezni so občutek nenadomestljivosti ali krivde zaradi preobilice dela. Pa je za podjetje res bolje, da bolni delate v pisarni, namesto da bi doma počivali?

  Arhiv: Pazite na svoje in strankine podatke na internetu

  Nakupovanje in opravljanje raznovrstnih storitev prek spleta nam je že tako prešlo v kri, da včasih malce pozabimo na varnost. S tem pa ne ogrožamo le svojih podatkov, ampak tudi tiste, ki jih hranimo za stranke. Pripravili smo 3 nasvete, kako se izogniti neprijetnim situacijam.

  Arhivi