Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Davčna obravnava v zvezi z napotitvami na delo v tujino

  GZS je Ministrstvu za finance podala določena vprašanja v povezavi z novostmi z zadnjo novelo Zakona o dohodnini (ZDoh-2S), ki se zastavljajo podjetjem, in so potrebna dodatna pojasnila

  Arhiv: POMEMBNO OBVESTILO: za DELODAJALCE, ki napotujejo delavce v Avstrijo - spremembe urnih postavk

  S 1. 1. 2018 začnejo v Avstriji veljati spremembe določenih kolektivnih pogodb ter tudi nove urne postavke. Pred napotitvijo v Avstrijo, ki bo začela veljati s 1. 1. 2018, preverite, ali je na vašem področju opravljanja storitev prišlo do sprememb kolektivnih pogodb in v primeru sprememb le-te tudi nemudoma upoštevate.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017, januar 2018

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi, Kopru in Velenju v januarju 2018.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Izkoristite ugodnost v višini 20 % za zgodnje prijave in se prijavite vsaj 14 dni pred seminarjem!

  Arhiv: Anketa Psihosocialni dejavniki tveganja na delovnih mestih

  V okviru Inšpektorata RS za delo se izvaja anketa ugotavljanja stanja psihosocialnih dejavnikov v delovnih procesih, s katero želimo ugotoviti, kako se zaposleni počutijo na delovnih mestih v različnih delovnih organizacijah v Republiki Sloveniji.

  Arhiv: e-anketa: Status upokojencev z vidika opravljanja dejavnosti in vodenja lastne družbe

  Sestavljavci študije, Zbornica računovodskih servisov in Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije, pripravljamo predlog sprememb s pravnega in davčnega vidika. Z namenom čim bolj celostne ugotovitve dejanskega stanja smo pripravili anketo, za katero Vas prosimo, da si vzamete 5 minut časa za izpolnitev.

  Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Celodnevna strokovna konferenca Napotitev delavcev v tujino od A do Ž

  Konferenca ZDSS, na kateri bodo na praktičen način obravnavali napotitev delavcev v tujino iz davčnega, pravnega in računovodskega vidika. Potekala bo v sredo, 6. 12. 2017 od 9.00 do 15.30 v Ljubljani.

  Arhiv: Nemški davčni svetovalci vzpostavili platformo za mednarodno sodelovanje

  Mreža davčnih svetovalcev omogoča strokovnjakom, da registrirajo svoja podjetja, opredelijo storitve, ki jih nudijo, in vrste sodelovanja, ki jih iščejo. Prav tako lahko naložijo svoj logotip, vpišejo poznavanje tujih jezikov in druge spretnosti, ki jih izpolnjujejo za mednarodno sodelovanje. Vpis je brezplačen.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017, Ljubljana, 14. 12. 2017

  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. Izvedla ga bo predavateljica Barbara Guzina.
  20 % popust za zgodnje prijave velja do vključno četrtka, 30. 11. 2017.

  Arhiv: Seminar CPU: Digitalizacija delovnih mest za računovodje

  Na začetku seminarja bo digitalizacija predstavljena z vidika davkov in računovodstva, nato pa bo predstavljeno, kako se spremeni delo, ko digitaliziramo računovodstvo, katera orodja lahko uporabijo računovodje in kakšne učinke ima na učinkovitost in poslovne modele.
  Seminar bo potekal v petek, 8. 12. 2017, na CPU.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Prepozna identifikacija za namene DDV, obveznost obračunavanja DDV in pravica do odbitka DDV

  Sporočilo FURS je pripravljeno na podlagi vprašanja, kako naj ravna davčni zavezanec, ki se je prepozno identificiral za namene DDV in ali ima davčni zavezanec, ki je od takega davčnega zavezanca prejel račun z obračunanim in izkazanim DDV na računu, možnost uveljavljanja odbitka DDV.

  Arhivi