Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    MDP: Portal SPOT in vmesnik po novem omogočata dostop do elektronskega potrdila o darovanju krvi (ePODK)

    Elektronsko Potrdilo o darovanju krvi je delodajalcem, njihovim zastopnikom ali pooblaščenim osebam od 1. 1. 2024 na voljo na portalu SPOT.

    FURS: Novosti pri obdavčenju, ki jih prinaša Zakon o obnovi

    FURS Zbirno objavlja določbe Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, ki se nanašajo na obdavčenje.

    FURS: Neažurni podatki na eKartici, 27. - 31. 12. 2023

    FURS obvešča, da lahko v času od 27. do 31. 12. 2023, prihaja do neažurnih podatkov na eKartici - analitika zaradi izvajanja aktivnosti v povezavi z izvedbo zaključnega računa.

    FURS: Obvestilo o izpolnjevanju/preklicu izpolnjevanja pogojev za določitev mesečnega davčnega obdobja

    FURS obvešča, da bo oddaja Obrazca DDV-DavObdobje (Obvestilo o izpolnjevanju/preklicu izpolnjevanja pogojev za določitev mesečnega davčnega obdobja) prek sistema eDavki omogočena od 1. 1. 2024.

    FURS: Javni pozivi k vložitvi napovedi do 28. februarja 2024

    FURS objavlja javni poziv k vložitvi napovedi za odmero dohodnine od dohodkov iz kapitala (dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov, obresti na denarne depozite, drugih obresti in dividend), dohodka iz oddajanja premoženja v najem ter napovedi za odmero davka od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov za leto 2023.

    UIV: Samoocena - informacijska varnost

    Z željo po krepitvi odpornosti in dvigu kibernetske varnosti subjektov je Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) je prevedel in prilagodil priloženi vprašalnik, ki je namenjen organizacijam za pomoč in podporo pri njihovi začetni oceni kibernetske varnosti.

    Arhiv: BS: Zmerna rast gospodarske aktivnosti v prihodnjih letih; inflacija se bo postopoma umirjala

    Po močnem popandemičnem okrevanju v minulih letih občutno zmanjšanje zunanje menjave in ohlajanje domače potrošnje vodita k umiritvi letošnje rasti BDP v Sloveniji na 1,3 odstotka. V naslednjih letih se bo gospodarska rast ustalila nad dvema odstotkoma. Inflacija se bo v napovednem obdobju postopoma spuščala, vendar bo vztrajala nad ciljem denarne politike in bo kljub zmanjševanju razkoraka do povprečja evrskega območja tega še naprej presegala. Na trgu dela se bo ob njegovi tesnosti rast zaposlenosti upočasnila, rast plač pa bo ostala visoka in bo presegala rast produktivnosti.

    FURS: Od 1. 1. 2024 dalje možnost elektronske oddaje tudi KIDO zahtevkov za vračilo davka (KIDO 9 do KIDO 12) preko portala eDavki

    FURS s 1. 1. 2024 zagotavlja možnost elektronske oddaje vseh t. i. KIDO zahtevkov preko portala eDavki, s katerimi lahko zavezanci nerezidenti uveljavljajo ugodnosti po mednarodnih pogodbah o izogibanju dvojnega obdavčevanja (v nadaljevanju: mednarodne pogodbe).

    MKRR: Evropska sredstva za usposabljanje na delovnem mestu

    Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Usposabljanje na delovnem mestu (UDM+)«.

    Ponudba za člane ZRS: Brezplačne storitve bizBox izmenjave eRačunov znotraj bizBox omrežja

    Podjetje ZZI d.o.o vsem članom ZRS ponuja brezplačne storitve bizBox izmenjave eRačunov znotraj bizBox omrežja. Prav tako vam omogočajo brezplačno pošiljanje eRačunov proračunskim uporabnikom na UJP do 1. 6. 2024.

    Arhivi