Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Dodatna pojasnila UPPD glede dejanskih lastnikov in obveznosti vpisa v RDL

  Delovna skupina ZRS je danes, 19. 1. 2018, pridobila dodatna pojasnila UPPD glede dejanskih lastnikov in obveznosti vpisa v Register dejanskih lastnikov.

  Arhiv: Kakovost računovodskih storitev se odraža v njihovi ceni

  Arhiv: Kakovost računovodskih storitev se odraža v njihovi ceni

  Prenizka cena računovodskih storitev vam na kratek rok sicer lahko pripelje veliko novih strank, na dolgi rok pa si boste težko privoščili strokovno izobraževanje in izpopolnjevanje. Posledice so lahko usodne tako za računovodski servis kot tudi za njegove stranke.

  Arhiv: Z Registrom dejanskih lastnikov v boj proti pranju denarja in financiranju terorizma

  Bliža se 19. januar 2018, rok za vpis podatkov v Register dejanskih lastnikov. Kateri poslovni subjekti so temu zavezani in katere podatke morajo posredovati, si preberite v našem članku.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Informacija o novostih REK obrazcev v letu 2018

  V Uradnem listu RS, št. 79/2017, z dne 28. 12. 2017, je objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu (Pravilnik REK), ki začne veljati 1. januarja 2018.

  Arhiv: Sporočilo za javnost: Štipenditorji, rok za oddajo podatkov o štipendistih za leto 2017/2018, se izteka!

  Štipenditorji, ki v šolskem letu 2017/2018 podeljujete štipendijo, lahko poročate skladu o podeljenih štipendijah le še do 31. 12. 2017.

  Arhiv: Objavljena neuradna prečiščena besedila zakonov iz paketa davčnih sprememb

  Objavljena so neuradna prečiščena besedila treh zakonov iz paketa davčni sprememb, ki se začnejo uporabljati s 1. januarjem 2018. Gre za rešitve, ki so zajete v novelah zakona o dohodnini, zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in zakona o davčnem postopku.

  Arhiv: Davčna obravnava v zvezi z napotitvami na delo v tujino

  GZS je Ministrstvu za finance podala določena vprašanja v povezavi z novostmi z zadnjo novelo Zakona o dohodnini (ZDoh-2S), ki se zastavljajo podjetjem, in so potrebna dodatna pojasnila

  Arhiv: POMEMBNO OBVESTILO: za DELODAJALCE, ki napotujejo delavce v Avstrijo - spremembe urnih postavk

  S 1. 1. 2018 začnejo v Avstriji veljati spremembe določenih kolektivnih pogodb ter tudi nove urne postavke. Pred napotitvijo v Avstrijo, ki bo začela veljati s 1. 1. 2018, preverite, ali je na vašem področju opravljanja storitev prišlo do sprememb kolektivnih pogodb in v primeru sprememb le-te tudi nemudoma upoštevate.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2017, januar 2018

  Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani, Celju, Dravogradu, Novem mestu, Mariboru, Krškem, Murski Soboti, Zagorju ob Savi, Kopru in Velenju v januarju 2018.
  Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
  Izkoristite ugodnost v višini 20 % za zgodnje prijave in se prijavite vsaj 14 dni pred seminarjem!

  Arhivi