Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Webinar GZS: Ukrepi, na področju prispevkov in plač, ki jih samostojni podjetniki in delodajalci lahko koristijo za blažitev posledic epidemije

  Webinar s predavateljico Ksenijo Prosen bo potekal v petek, 24. aprila 2020 od 13.00 do 14.30 ure.

  FURS: Uvedba elektronske napovedi DMV na eDavkih za registrirane uporabnike

  Na portalu eDavki je omogočena oddaja napovedi za odmero davka na motorna vozila v elektronski obliki (obrazec DMV-N). Oddaja obrazca DMV-N je omogočena vsem registriranim uporabnikom eDavkov.

  ZRSZ: Prva izplačila delodajalcem po interventnih zakonih predvidena 10. maja

  Na ZRSZ so do 19. aprila prejeli 32.000 vlog delodajalcev za povračilo nadomestila plače. Ocenjujejo, da bo končno število za približno desetino nižje zaradi velikega števila večkrat predloženih vlog.

  ZRSZ: Sporočanje sprememb med začasnim čakanjem zaposlenih na delo

  Uveljavljate povračilo nadomestila plače za zaposlene na začasnem čakanju na delo? Če jih v tem obdobju napotite nazaj na delo, morate Zavod o tem predhodno obvestiti.

  Posnetek webinarja GZS: #PKP1 – kaj vemo in česa še ne? Odgovori Pravne službe GZS na izbrana vprašanja

  Dne 15.5.2020 je Pravna služba v sodelovanju z Infopiko izvedla webinar. Tu najdete njegov posnetek ter gradiva predavateljic, predstavljena na njem. V posameznih primerih, ko odgovor na posamezno vprašanje ni jasen, je Pravna služba vložila zaprosilo za pojasnilo na MDDSZ, MGRT, FURS ali pojasnilo za izvajanje postopka sofinansiranja na Republiški zavod za zaposlovanje.

  Webinar GZS: Vpliv COVID-19 in podobnih izrednih dogodkov na interne pravilnike, politike, delovna in pogodbena razmerja

  Zaradi COVID-19 morajo podjetja preoblikovati interne pravilnike, politike ter delovna in pogodbena razmerja ter se pripraviti na potencialne nadaljnje negativne vplive ponavljajočih kriz na poslovanje. Webinar bo potekal v sredo, 22. aprila 2020 od 14.00 do 14.45 ure.

  FURS: Kateri samozaposleni mora 20.4. plačati prispevke?

  20.4.2020 morajo prispevke plačati vsi tisti, ki niso ali ne bodo izpolnili katerega izmed dveh pogojev.

  Sporočilo Zbornice računovodskih servisov o izvajanju Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo v praksi

  Pri izvajanju določil Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo v praksi, se računovodje soočamo z vrsto nepredvidenih izzivov, ki so povzročili tudi izrazito povečan obseg dela. Zaradi povečanega pritiska na izvajalce računovodskih storitev, posledično pa tudi na našo Zbornico, želimo pojasniti našo vlogo v procesu izvajanja zakonskih ukrepov in predlagati rešitve, ki bi znatno olajšale naše delo v prihodnje.

  ZRSZ: Oddaja vlog po ZIUZEOP - Pomembno obvestilo!

  Na ZRSZ so sprejeli odločitev, da lahko delodajalci izjemoma DANES IN JUTRI (17.-18. april) pošljejo izpolnjeno vlogo tudi po elektronski pošti na gpzrsz@ess.gov.si. Vlogo morajo nujno poslati po elektronski pošti najkasneje v soboto, 18.4.2020.

  Združenje bank Slovenije: Uporaba pravilne kode FAND (ZIUZEOP)

  Združenje bank Slovenije ter banke in hranilnice, članice ZBS, skupaj naprošamo vse izplačevalce pomoči in dodatkov, izplačanih skladno z Zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), da jih na račune prejemnikov nakazujejo ločeno od izplačil rednih prejemkov, ter da pri tem uporabijo kodo namena FAND.

  Arhivi