Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Vabilo na dan odprtih vrat FURS in predavanje "Delovanje kompetenčnega centra za izdajo ID številke za namene DDV"

  V okviru dogodka bo izvedeno predavanje za računovodske servise "Delovanje Kompetenčnega centra za izdajo ID številke za namene DDV" v Finančnem uradu Nova Gorica.

  Arhiv: Pazite na svoje in strankine podatke na internetu

  Nakupovanje in opravljanje raznovrstnih storitev prek spleta nam je že tako prešlo v kri, da včasih malce pozabimo na varnost. S tem pa ne ogrožamo le svojih podatkov, ampak tudi tiste, ki jih hranimo za stranke. Pripravili smo 3 nasvete, kako se izogniti neprijetnim situacijam.

  Arhiv: Pomoč pri ugotavljanju kakovosti računovodskih servisov

  Računovodski servis lahko podjetjem ponudi precej več kot le urejanje poslovne dokumentacije. S širokim znanjem in izkušnjami jih lahko mimo ovir hitreje in varneje vodi do zastavljenih ciljev. Pri iskanju zanesljivega ponudnika računovodskih storitev, so v veliko pomoč lahko evidence strokovno usposobljenih članov Zbornice računovodskih servisov.

  Arhiv: Otroški dodatek tudi za družine iz 7. in 8. dohodkovnega razreda

  Z novim letom so do otroškega dodatka upravičene tudi družine iz 7. in 8. dohodkovnega razreda, oziroma 50.000 dodatnih otrok.

  Arhiv: Ugodnejše zavarovanje poklicne odgovornosti izboljšuje kakovost računovodskih storitev

  Ponudniki računovodskih storitev imajo v okviru članstva v Zbornici računovodskih servisov na voljo vsebinsko in komercialno prilagojen program zavarovanja poklicne odgovornosti, ki je zavarovancem lani omogočil v povprečju 50 odstotkov vračila zavarovalne premije.

  Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2017.

  Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2017

  Zaradi ugodnega škodnega rezultata v letu 2018 obe zavarovalnici (vsem že zavarovanim v lanskem letu) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za leto 2018.

  Arhiv: Vzpostavljen je Register računovodske poklicne skupine

  Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine, v katerega je vključena tudi ZRS, je vzpostavil Register računovodske poklicne skupine, ki je dobra orientacijska točka za iskanje kakovostnih računovodskih storitev in jamstvo za dobro usposobljenost ponudnikov.

  Arhiv: Digitalizacija računovodskih servisov

  Digitalizacija računovodskih storitev je priložnost za oblikovanje novega odnosa med strankami in računovodskimi servisi, ki bodo s pomočjo informacijsko komunikacijskih tehnologij dobili večji poudarek na poslovnem svetovanju.

  Arhiv: Video o funkcionalnosti računovodskega dela portala za tiste, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki

  Za olajšanje dela v zelo obremenjenem obdobju vam v osvežitev pošiljamo Navodilo o uporabi funkcionalnosti računovodskega dela portala na eDavkih. Video posnetek prikazuje funkcionalnost Računovodski portal na eDavkih, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki.

  Arhivi